Mourinho vil afskaffe Ballon d'Or

fbl-eng-pr-chelsea-stokesegsg
Læs mere
Fold sammen

José Mourinho vil afskaffe Ballon d'Or-prisen, som hvert år bliver tildelt verdens bedste fodboldspiller. Chelsea-manageren mener, at prisen har en negativ indflydelse på fodbolden.

De seneste år har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo duelleret om, hvem der skal løfte Ballon d'Or-trofæet og dermed kalde sig for verdens bedste fodboldspiller. Men det kan de godt glemme fremover, hvis det står til José Mourinho, som mener, at Ballon d'Or skal afskaffes.

For fodbold handler ifølge portugiseren ikke om individet - det handler om kollektivet. Derfor bakker Chelsea-manageren op om Arsene Wenger, der tidligere har været ude at sige, at han er imod uddelingen af den ærefulde titel.

»Han er imod Ballon d'Or, og jeg mener, han har ret. I øjeblikket taber fodbold en smule på konceptet omkring holdspil i forhold til at fokusere mere på det individuelle,« siger Mourinho ifølge BBC.

Han afskriver ikke individets betydning, men forklarer, at individet er til for kollektivets skyld.

»For mig er fodbold en kollektiv sport. Den enkelte spiller er velkommen, hvis han vil gøre vores gruppe bedre, men du skal arbejde for os. Det er ikke sådan, at vi skal arbejde for dig. Når topspilleren kommer, er holdet der allerede. Det er ikke ham, som kommer for at opdage holdet, som Columbus opdagede Amerika. Nej, du kommer for at hjælpe os med at blive bedre,« forklarer Chelsea-manageren.