Mourinho om skalp: Vi slog mestrene overbevisende

Manchester Uniteds manager glædede sig mere over at slå førerholdet end over at få hævn over Chelsea.

José Mourinho slog for første gang Chelsea i spidsen for Manchester United. Reuters/Carl Recine
Læs mere
Fold sammen

Manchester. Jóse Mourinho tog søndag en form for hævn over Chelsea, som fyrede ham som manager i december 2015.

Søndag vandt Mourinho 2-0 over sin tidligere klub i spidsen for Manchester United på Old Trafford, men efterfølgende nedtonede han selv hævnen.

- Jeg føler ikke større glæde ved at slå Chelsea. Vi slog ligaens førerhold. Det er lige meget, om topholdet hedder Chelsea eller noget andet. Vi slog dem overbevisende, siger Mourinho.

I efteråret tabte United 0-4 på udebane til Chelsea, som også agerede bøddel i FA Cuppen med en sejr på 1-0 i marts. I den kamp spillede United en mand i undertal i mere end en time.

Søndag blev det så endelig til en sejr over Chelsea, selv om Mourinho havde sat blandt andre topscorer Zlatan Ibrahimovic på bænken fra start forud for Europa League-kvartfinalen mod Anderlecht på torsdag.

- Måske sparede vi ikke spillere, men stillede med det, vi anså for at være det bedste hold.

- Vi tog til Stamford Bridge i FA Cuppen med samme taktik og kontrollede kampen med 11 spillere. Kun da vi blev 10 spillere, fik Chelsea chancen for at dominere, lyder det fra Mourinho.

United var klart bedre søndag og vandt en fortjent sejr. Det medgav Chelseas manager, Antonio Conte, der tog ansvar for nederlaget.

- United fortjente at vinde, fordi holdet viste mere lyst og motivation. I det tilfælde falder det tilbage på manageren. Fejlen var min, da jeg ikke var i stand til at motivere spillerne, erkender Conte.

Med nederlaget har Chelsea blot fire point ned til nummer to, Tottenham, der har vundet de seneste syv ligakampe.

- Fra nu af er vi nødt til at finde entusiasme og stor motivation for at nå vores mål, siger Chelsea-manageren.

Der resterer seks spillerunder i Premier League.

/ritzau/