Mourinho: Målene fra Lukaku letter presset

Manchester United-manager José Mourinho maner til besindighed efter premieresejren på 4-0 over West Ham.

Manchester United-angriberen Romelu Lukaku scorede to gange i søndagens 4-0-sejr hjemme over West Ham. Scanpix/Oli Scarff Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Romelu Lukaku har med sine mål taget presset af sig selv efter skiftet til Manchester United fra Everton for 85 millioner euro (cirka 632 millioner kroner).

Det mener Manchester United-manager José Mourinho, der roser Lukaku for de to mål i søndagens 4-0-sejr hjemme over West Ham i Premier League-debuten.

24-årige Lukaku scorede også en enkelt gang i Super Cup-nederlaget til Real Madrid, så det er blevet til tre mål i de første to officielle fodboldkampe for United.

»Han scorede i Super Cuppen, han scorede mod West Ham. Han spiller godt, han arbejder hårdt. Han kan lide holdet, og holdet kan lide ham.«

»For enhver angriber kan der komme pres på, hvis han ikke scorer. Også selv om han spiller fænomenalt,« siger Mourinho ifølge AFP.

Portugiseren peger på, at flere af de nye angribere i Premier League fik en god start i sæsonåbningen.

»Det var godt for Lukaku, for Wayne Rooney (Everton), Alexandre Lacazette (Arsenal), Alvaro Morata (Chelsea) og for alle de spillere, som skiftede til nye klubber og scorede på førstedagen.«

»Det giver ilt, lykke og selvtillid til dem. Romelu kender mig godt. Han ved, at angribere nogle gange kan spille godt uden at score mål,« forklarer Mourinho.

Lukaku scorede de to første mål for United, inden Anthony Martial og Paul Pogba også kom på tavlen.

Med sejren er United på førstepladsen på grund af den bedste målscore i ligaen. Mourinho skynder sig dog at nedtone betydningen af det øjebliksbillede.

»I sidste sæson lå vi også i top efter den første kamp, og vi endte på sjettepladsen. Så dette betyder intet.«

»Fansene har grund til at være optimistiske, og vi er også optimistiske. Men jeg har mange års erfaring i Premier League, og jeg bevarer benene på jorden,« lyder det fra Mourinho.

/ritzau/