Mourinho freder Romelu Lukaku trods målkrise

Romelu Lukaku er røget ind i en målkrise, men hans arbejde for holdet er rigeligt, siger José Mourinho.

José Mourinho instruerer angriberen Romelu Lukaku under kampen mod Brighton i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Jason Cairnduff

Zlatan Ibrahimovic er tilbage efter sin knæskade til at presse Romelu Lukaku i kampen om frontpladserne i Manchester United.

Og med belgiske Lukakus nuværende målform burde der være gode muligheder for, at den svenske stjerne kan få chancen.

Lukaku har blot scoret et enkelt mål i de seneste ti kampe, men trods den magre målkonto på det seneste har belgieren fuld opbakning fra manager José Mourinho.

»Sådan som Romelu vandt hjørnesparket ved vores mål (mod Brighton, red.), sådan som han lavede kampafgørende tacklinger på venstrebackpositionen - det er den mentalitet, jeg vil have,« siger Mourinho ifølge Reuters.

»I sidste minut kæmpede han og løb tilbage, som var vi i første minut af kampen. Det handler også om mentalitet.«

Den 24-årige angriber scorede 11 mål i sine 10 første kampe for Manchester United efter skiftet fra Everton i sommer. Men siden er han altså gået i stå på den front.

Hans indsats for holdet er imidlertid upåklagelig, mener José Mourinho.

»Nogle spillere kan gå til grænsen af deres præstationer, og andre, selv med stort talent, formår ikke at gøre det. Så for mig er Romelu fantastisk. Han scorede ikke (mod Brighton, red.) - jeg er ligeglad,« lyder det fra portugiseren.

Efter 13 spillerunder ligger Manchester United nummer to i Premier League med 29 point. Det er otte point færre end byrivalerne fra Manchester City, som fører ligaen med pæn margin.

/ritzau/