Mourinho anerkender Citys dominans og er tilfreds med point

Manchester Uniteds manager mener, at hans hold var bedst i starten, men at Manchester City var bedst til slut.

José Mourinhos mandskab spillede en disciplineret kamp, hvor det dog ikke fik skabt så mange chancer, som manageren ønskede. Scanpix/Oli Scarff Fold sammen
Læs mere

Det var en tilfreds Manchester United-manager, der stillede op til interview efter 0-0-kampen mellem de to Premier League-klubber i Manchester.

José Mourinhos mandskab spillede en disciplineret kamp, hvor det dog ikke fik skabt så mange chancer, som manageren ønskede.

»Vi ville gerne have angrebet mere. I første halvleg kontrollerede vi nemt kampen. Vi havde kontrol i defensiven, og vi var farlige på kontra og havde to gode chancer for at score,« siger han til Sky Sports efter kampen.

Selv om Manchester City havde domineret anden halvleg af opgøret, var José Mourinho overordnet glad for sit mandskabs præstation.

»City havde bolden mere. De havde flere chancer, og de ville gerne vinde, men jeg må forsvare mine spillere og deres kampånd. De var fantastiske, og de kæmpede,« siger manageren.

Det ærgrer Manchester Uniteds manager, at spanske Ander Herrera brændte en oplagt chance kort før pausen. Her headede den lille midtbanespiller ved siden af målet fra klos hold.

Kampen tog sin mest dramatiske drejning, da Marouane Fellaini blev vist ud efter et sammenstød med Citys stjerneangriber Sergio Agüero.

Agüero provokerede belgieren ved at stille sig helt op i hovedet på Fellaini, der førte sin pandebrask mod sin argentinske modstander. Agüero smed sig efterfølgende ned, og Fellaini blev retmæssigt vist ud.

José Mourinho trækker på skuldrene af udvisningen.

»Jeg har ikke set den endnu, men som jeg forstår det, så blev Fellaini vist ud, fordi han er Fellaini. Og fordi han stod over for en meget erfaren, smart argentinsk fodboldspiller,« siger manageren og smiler.

Minen hos manageren blev dog straks mere seriøs, da snakken faldt på de mange skader hos United.

Den situation bliver nu forværret, da Fellaini formentlig får tre dages karantæne. Desuden blev Timothy Fosu-Mensah alvorligt skadet i kampens sidste sekunder.

»Vi har ikke flere midtbanespillere tilbage. Jeg spillede Fosu-Mensah i den ekstreme situation. Så holdet har store problemer,« siger Mourinho.