Mourinho afviser landstrænerjob

José Mourinho har udelukket sig selv som emne til stillingen som engelsk fodboldlandstræner. Portugiseren kalder det ellers for et fantastisk job.

Englands næste fodboldlandstræner hedder ikke José Mourinho. Det har den portugisiske træner selv besluttet.

- Efter dyb og seriøs overvejelse har jeg besluttet at udelukke mig selv fra at blive landstræner for England, selv om det ville være et fantastisk job for mig, er José Mourinho citeret for i en udtalelse på sin agents hjemmeside.

Mourinho, der vandt to engelske mesterskaber med Chelsea, inden han kort tid inde i denne sæson blev fyret efter flere sammenstød med klubejer Roman Abramovich, var mange englænderes ønskekandidat som ny landstræner. Og José Mourinho afslører da også, at han har været i kontakt med det engelske fodboldforbund (FA).

- Efter Steve McLaren stoppede som træner, har mine repræsentanter været i kontakt med FA. Jeg havde en brugbar diskussion med dem, hvor vi udvekslede idéer. Og vi satte os nogle mål i tilfælde af, at jeg skulle få tilbudt jobbet. Jeg er sikker på, at FA nok skal finde en god træner, som kan få holdet tilbage, hvor det hører hjemme, siger José Mourinho.

/ritzau/