Morten Olsen: Van der Vaart kan blive et uhørt scoop

Hvis Van der Vaart ikke er mæt, bliver han en stor gevinst for FCM og Superligaen, vurderer Morten Olsen.

Rafael van der Vaart har optrådt for Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham og Real Betis. (Arkivfoto). Reuters/Ralph Orlowski Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herning. Rafael van der Vaart skal fremover repræsentere FC Midtjylland, der onsdag offentliggjorde hollænderen som ny spiller i klubben.

Det samarbejde kan blive en stor succes, vurderer den tidligere danske landstræner Morten Olsen, der har et stort kendskab til hollandsk fodbold.

- Hvis han ikke er mæt, er der ingen tvivl om, at det er et uhørt scoop, FC Midtjylland har gjort. Det er der slet ingen tvivl om, siger Morten Olsen.

Van der Vaart blev ikke brugt meget i Real Betis i sidste sæson, men Morten Olsen tror på, at midtbanespilleren stadig er sulten efter mere.

- Det kendskab, jeg har til mennesket og fodboldspilleren Van der Vaart, er, at han ikke siger ja til noget, hvis han ikke tror på det hundrede procent.

- Samtlige mennesker omkring FC Midtjylland er ambitiøse og tager ikke bare en galionsfigur, som var god engang. De har haft nogle gode samtaler med Van der Vaart om, hvad han skal bruges til, og hvad de forventer og forlanger.

- Når det går op i en højere enhed, er det et scoop for både FC Midtjylland og Superligaen at få en spiller med så meget erfaring, siger Morten Olsen.

Ifølge Olsen passer den erfarne midtbanespiller godt ind i den spillestil, FCM-cheftræner Jess Thorup praktiserer i klubben.

- Jess, som jeg kender ham, vil spille fodbold. Der vindes også fodboldkampe på det, du har mellem ørerne, og han (Van der Vaart, red.) er en klog fodboldspiller med stor erfaring.

- Som jeg ser det, og som FC Midtjylland og Jess Thorup ser det, skal han komme med sin erfaring og hjælpe holdet op på et endnu højere plan, siger Morten Olsen.

/ritzau/