Morten Olsen optaget i Fodboldens Hall of Fame for sin trænergerning

Den tidligere landstræner Morten Olsen blev mandag aften hyldet og optaget i Fodboldens Hall of Fame.

Morten Olsen stoppede som dansk landstræner i november 2015, efter at det stod klart, at Danmark ikke kvalificerede sig til EM-slutrunden til sommer i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

København: Tidligere landstræner Morten Olsen blev mandag aften hyldet for sin store indsats for dansk fodbold.

Det stod klart, da Morten Olsen blev optaget i Fodboldens Hall of Fame i forbindelse med afholdelsen af Dansk Fodbold Award, som Dansk Boldspil-Union (DBU) står bag.

Morten Olsen stoppede som dansk landstræner i november 2015, efter at det stod klart, at Danmark ikke kvalificerede sig til EM-slutrunden til sommer i Frankrig.

Olsens kontrakt løb oprindeligt til efter EM-slutrunden, men da Danmark samlet tabte to playoff-opgør til Sverige, valgte Morten Olsen at forlade posten med øjeblikkelig virkning.

Derfor var det nu muligt at hædre Morten Olsens betydning for dansk landsholdsfodbold både i sin tid som spiller og efterfølgende som dansk landstræner i 15 år fra 2000 og frem til slutningen af 2015.

Om optagelsen i Hall of Fame, hvor en lang række af store danske fodboldnavne allerede figurerer, siger Morten Olsen:

- Det er måske et bevis på, at du har været med i så mange år, men man er da altid stolt og beæret over at få tilsagn om, at man har gjort det godt.

Som både landsholdsspiller og landstræner for Danmark har Morten Olsen altid jagtet resultater, og det har han været bevidst omkring, men Morten Olsen havde i sin tid i jobbet også andre ambitioner.

- Som landstræner er du først og fremmest ansat til at kvalificere holdet til slutrunderne. Så er der nogle ting, som man også synes, man skal være med til. Det er at inspirere og diskutere fodbold i det land, hvor du er landstræner.

- For mig har det for eksempel været at revurdere talentudviklingen, men det er jo ikke noget, jeg har gjort alene. Der har været en hel masse andre gode mennesker med, siger Morten Olsen.

Morten Olsen er dermed det seneste medlem i Hall of Fame, efter at den tidligere landstræner Richard Møller Nielsen i fjor blev optaget.

/ritzau/