Morten Olsen går på trænerpension

Morten Olsen kommer ikke til at tage et nyt cheftrænerjob. Det fortæller han til den tyske avis Bild.

Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Tidligere fodboldlandstræner Morten Olsen har haft sit sidste trænerjob.

Det fortæller han til den tyske avis Bild. Dermed blev hans sidste trænerjob de lidt mere end 15 år, hvor han stod i spidsen for Danmarks herrelandshold.

- Jeg er 68 år, og jeg skal ikke længere være træner. Jeg har været over 40 år i fodboldbranchen, og der er også andre ting i livet, så trænerlivet er ovre, siger Morten Olsen til avisen.

Han har tidligere indikeret, at det ville gå i den retning.

I efteråret afviste han blandt andet at blive landstræner for Ungarn, men dengang var han ikke helt afvisende over for, at der kunne komme så fristende et tilbud, at han ikke kunne sige nej.

Men nu lader beslutningen om at droppe trænergerningen til at være definitiv.

- Et trænerjob er 24 timer om dagen syv dage om ugen, og det har jeg prøvet i mange år. Den tid er forbi. Nu er jeg pensioneret, siger Morten Olsen til Bild.

Avisen skriver ikke noget om, hvor vidt et andet job i fodboldverden kan være interessant for Morten Olsen. Tidligere er han blevet sat i forbindelse med et job som sportschef i eksklubben Anderlecht.

Morten Olsen havde en lang spillerkarriere, før han i 1990 fik sit første store trænerjob som cheftræner i Brøndby. Siden trænede han FC Köln og Ajax med begrænset succes, før han i 2000 blev landstræner.

Den post bestred han indtil november 2015, hvor han trak sig, efter Danmark tabte til Sverige i to EM-playoffkampe.

/ritzau/