Morten Olsen: Bliv i Premier League Martin

Landstræner Morten Olsen råder Martin Laursen til om muligt at fortsætte karrieren i Premier League. Han passer perfekt til engelsk fodbold.

Morten Olsen har et godt øje til Martin Laursens præstationer i Premier League, her efter en scoring mod Tottenham. Landstræneren ser ingen grund til, at den store stopper søger mod en anden liga. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl de Souza/AFP

Premier League passer godt til Martin Laursen. Derfor bør han også blive i England, selvom ligaen er meget hård ved forsvarerens kronisk plagede knæ.

Det mener landstræner Morten Olsen, der samtidig vurderer, at Laursen nok skal få masser af kontrakttilbud, såfremt Aston Villa allligevel ikke ønsker at forlænge den nuværende aftale.

»Han har vist så stor kvalitet på landsholdet og for sit klubhold, at det eneste, som folk måske spekulerer i, er, at han har været langtidsskadet. Resten viser, at manden er kommet 100 procent igen efter et langt skadesforløb, og gang på gang viser toppræstationer, så han skal bare tage det stille og roligt,« siger Morten Olsen, der ikke mener, at Laursen har grund til andet end at have selvtillid og være stolt over, at han på flotteste vis igen har nået topniveau efter sine alvorlige knæproblemer.

Martin Laursens kontrakt udløber til sommer, og da Aston Villa endnu ikke har fremsat et forslag om kontraktforlængelse, står det ham frit for at forhandle med andre klubber til januar, når transfervinduet åbner.

Sikker på landsholdet
En knæskade har i længere perioder holdt Martin Laursen ude fra kampe for Aston Villa, og Morten Olsen sparede ham til den afsluttende EM-kvalifikationskamp mod Island for at give ham ro.

Alligevel mener Morten Olsen ikke, at Martin Laursen skal gå efter at spille i et andet land, hvor kampprogrammet er mindre krævende og et rotationsprincip eksempelvis kan give de fornødne pauser, hvis knæet bliver overbelastet.

»Umiddelbart vil knæet blive mindre belastet i et andet land. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Der har han også et par ugers vinterpause, men Premier League passer godt til ham, det har han jo bevist, og det vigtigste er, hvor han selv føler sig hjemme. Det er det, han skal gå ud fra,« siger Morten Olsen.

Han er sikker på, at Martin Laursen vil tænke sin situation grundigt igennem, og landstræneren understreger, at Laursens styrker ligger godt til Premier League.

»Han er en vindertype, er utrolig god med hovedet, og så er han god i mand-mod-mand-situationer. Det har han brug for i Premier League,« siger Morten Olsen, der snarere mener, at Aston Villa-målmanden Thomas Sørensen kan have brug for at kigge sig om efter en ny klub - også uden for England.

I øjeblikket frister Thomas Sørensen et liv som tredjevalg efter unge Scott Carson, der er lejet i Liverpool, samt Stuart Taylor.

Sørensen har modtaget flere tilbud fra tyske klubber, men har afslået et skifte, da han gerne vil fortsætte i engelsk fodbold.

»Det er horribelt, at en mand med den klasse ikke spiller. Selvfølgelig kan en mand med hans kvaliteter ikke være tredjevalg, det hører jo ingen steder hjemme,« siger Morten Olsen.

»På sigt vil det kunne give nogle problemer for Thomas Sørensens landsholdsplads, hvis han ikke spiller, men han har været inde i en så stabil periode på det seneste, at vi ikke kan sætte nogen finger på hans præstationer på landsholdet.«

Aston Villa havde Martin Laursen med fra start og Thomas Sørensen med på bænken i gårsdagens Premier League-kamp, hvor de hjemme tog imod Portsmouth.

En svær opgave mod et mandskab, der var ubesejret i de seneste ti Premier League-kampe. Og det blev en af de kampe, som Martin Laursen formentlig hurtigst vil glemme.

Dels brændte han to muligheder – den ene af værste skuffe, da han fri foran Portsmouth-målet på meters afstand headede venstre om målet. Dels indkasserede hans forsvar hele tre mål og måtte lide et 1-3 nederlag.