Mora fyret i Atlanta

Morten Andersens træner i Atlanta Falcons blev mandag fyret, efter at holdet glippede en plads i slutspillet i NFL med syv nederlag i de seneste ni kampe.

Den danske kicker Morten Andersen havde ikke slået rekorden som den mest scorende spiller i NFL gennem tiderne, hvis det ikke havde været for holdets chefcoach. Alligevel valgte Atlanta Falcons mandag at fyre headcoach Jim Mora, efter at Falcons ikke formåede at spille sig frem til slutspillet i NFL.

- Dette var en ekstrem svær beslutning for os. Vi havde de bedste forhåbninger om en lang periode med Jim som vores headcoach, men vi føler, at denne beslutning er den bedste for vores organisation på længere sigt, siger holdets ejer, Arthur Blank, i en pressemeddelelse.

Det var Jim Mora, der i begyndelsen af sæsonen hentede Morten Andersen til Atlanta Falcons til et højst overraskende comeback i NFL, efter at danskeren havde stået uden klub i 2005-sæsonen. Genkomsten til NFL gav Morten Andersen mulighed for at blive den mest scorende i NFL nogensinde, da han i december passerede sit 2435 point i karrieren.

Syv nederlag i de seneste ni kampe kom dog til at koste Jim Mora dyrt. Også Arizona Cardinals valgte mandag at fyre holdets headcoach, Dennis Green, på grund af dårlige resultater.

/ritzau/