Mørkøvs ben virker igen - men motoren hakker

Michael Mørkøvs skadede ben er ved at være brugbart igen, men han mangler stadig at få liv i motoren.

Michael Mørkøv melder om klar bedring for bentøjet, men han kan stadig ikke komme op i de helt høje watt. Scanpix/Braastad, Audun Fold sammen
Læs mere

Montauban. Der tegner sig muligvis lysere tider for Michael Mørkøv (Katusha) i årets Tour de France.

På den nogenlunde flade 6. etape til Montauban sad Mørkøv med feltet størstedelen af vejen, og han slap først feltet til slut for at trille i mål med landsmanden Lars Bak (Lotto Soudal) og Sam Bennett (Bora-Argon).

- Det var en fornøjelse ikke at blive sidst for en gangs skyld og ikke at skulle være nervøs for tidsgrænsen, siger Mørkøv.

Det skadede ben er igen brugbart, men trods den gode fornemmelse på torsdagens etape, så er der stadig grund til bekymring.

- Mine ben fungerer rigtig godt nu, men jeg har det bare som om, jeg har en blokering på motoren. Det er ligesom en knallert, der har en blokeringsring på, fordi den kun må køre 45 kilometer i timen, forklarer den danske Katusha-rytter.

- Jeg måtte klemme balderne sammen nogle gange for at komme med. Blandt andet omkring bonusspurten var vi over et par stigninger, der var hårde for mig, og også stigningen med omkring 45 kilometer til mål var hård, siger Mørkøv.

- Der måtte jeg lige slippe feltet til sidst og kom kun lige med. Så det er lige med nød og næppe, at jeg hænger på.

Fredag står den på en hård stigning op ad Col d'Aspin til sidst på etapen, men før det er der kun en lille stigning lidt tidligere.

- Umiddelbart ser det ud til, at det bare er til sidst, vi skal opad, og så burde det være okay, siger Mørkøv i forhold til at komme i mål inden for tidsgrænsen.

/ritzau/