Mørkøv og Norman jagter OL-medaljer i parløb på banen

Seks mænd og to kvinder udgør det danske OL-hold til banecykling, hvor målet er medaljer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De professionelle cykelryttere Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen er blandt de otte danske baneryttere, der til OL i Tokyo skal jagte danske medaljer.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse onsdag, hvor forbundet sætter navn på de otte OL-deltagere på baggrund af indstilling fra Danmarks Cykle Union (DCU).

De otte baneryttere er Julius Johansen, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund Pedersen, Julie Leth og Amalie Dideriksen ud over Mørkøv og Norman Hansen.

»Vi har en samlet målsætning om, at cykelsporten skal levere to medaljer ved OL, og de kan sagtens komme på banen. Vi vinder ikke fem medaljer på banen, men vi kan gøre os gældende i alle disciplinerne,« siger Morten Bennekou, elitechef i DCU, i pressemeddelelsen.

»I og med at herrerne vandt guld i både holdløbet og parløbet ved VM, så er det nok der, vi har de største medaljemuligheder.«

Mørkøv og Norman Hansen deltager i parløb, hvor de er forsvarende verdensmestre.

De har begge tidligere vundet OL-medaljer på banen. Mørkøv i 2008, mens Norman er OL-guldvinder i omnium fra 2012, og ved seneste OL tog han to bronzemedaljer.

Det danske hold i 4000 meter holdløb er også forsvarende verdensmester. Her er Johansen, Rodenberg, Larsen, Lund Pedersen og Norman Hansen i spil til de fire pladser.

En af de danske herrer skal også køre omnium.

Julie Leth og Amalie Dideriksen deltager i parløb, og den ene kører også omnium.

Det giver i alt fem discipliner, hvor Danmark har mulighed for at vinde medalje.

Ved de seneste tre olympiske lege har baneryttere leveret danske medaljer.

OL i Tokyo foregår fra 23. juli til 8. august.

/ritzau/