Mørkøv led under Baks hårde tempo

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Bak og Michael Mørkøv var ikke helt enige om, hvor stærkt der skulle køres i feltet på søndagens Tour de France-etape.

Mens Lars Bak og resten af Lotto-Belisol-mandskabet trampede indædt i pedalerne for at hente 15. etapes genstridige morgenudbrud, kæmpede Michael Mørkøv hårdt for bare at hænge på feltets bagerste del. Og det var Tinkoff-Saxo-danskeren ikke helt tilfreds med.

- Bak sidder og kører lidt for hurtigt oppe foran, siger Michael Mørkøv med et glimt i øjet til TV2 efter etapen.

- Når man sidder nede bagved og bare gerne vil igennem de 220 kilometer, er det lidt irriterende, at de sidder og kører 50-55 kilometer i timen oppe foran. Men man bliver bare nødt til at holde hjul på manden foran. De kørte meget stærkt, specielt Lars Bak, der er godt kørende, siger Michael Mørkøv.

Lars Bak kunne da også godt fornemme, at store dele af feltet ikke var helt tilfredse med det opskruede tempo mod etapens afslutning. Men det var et nødvendigt onde for at hente Martin Elmiger (IAM) og Jack Bauer (Garmin-Sharp). De fik nemlig ekstra forspring, da sprinterholdene ikke kunne organisere jagten gennem de mange rundkørsler og glatte veje på vej mod mål. Samtidig kunne sprinterholdene ikke komme til fronten, fordi sprinterholdene sad fremme af frygt for sidevind.

- Så de får to minutter igen, og så måtte vi frem og tage fat igen. Men de kører sgu stærkt, og de bliver kun hentet på de sidste 50 meter, siger Lars Bak.

Alexander Kristoff vandt feltets spurt i Nimes.