Moderforbund afviser DIU-ansøgning

Den Internationale Ishockey Union afviser en række medlemslandes ansøgning om at få del i marketingsindtægterne til VM. Og unionen afviser anklager om pamperi, men erkender, at flere penge skal flyde fra moderforbundet tilbage til de nationale forbund i fremtiden.

DIU-direktør Enver Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enver Hansen var hård i sin kritik af Den Internationale Ishockey Union (IIHF) i denne avis for nylig. Skudsmålene fra direktøren for Danmarks Ishockey Union (DIU) lød på en lidt for ringe vilje hos IIHF til at dele penge ud til sine medlemmer og en modsvarende lidt for stor lyst til at bruge midlerne på pamper-symboler i stedet.

Men at IIHF står for skud, får ikke moderforbundet til at efterkomme den ansøgning, som blandt andre Danmark har underskrevet i bestræbelserne på at få del i den internationale unions eneret på marketingsindtægterne ved A-VM for seniorerne.

Det lader sig simpelthen ikke gøre med den nuværende aftale med IIHFs kommercielle partner, Infront, oplyser IIHF.

»Det konkrete forslag i brevet er ikke foreneligt med kontrakten med Infront. Kontrakten er baseret på eksklusivitet, og Infront ville aldrig tillade en devaluering af deres rettigheder. Og kontrakten er godkendt af kongressen, inklusive Danmark,« lyder det fra Szymon Szemberg, kommunikationsdirektør i IIHF.

I samme moment peger han dog på, at IIHF arbejder på at kanalisere flere penge ud til sine medlemslande, blot skal det ske på anden vis end via marketingsrettighederne til VM. Det diskuterede det styrende organ Council igen på et møde i sidste uge.

»Council vil tilføre sine medlemmer flere indtægter på en anden måde. Der er en ideologisk diskussion i gang i IIHF, om hvordan man kanaliserer flere penge ud til de største nationale forbund, som også er dem, der genererer de fleste af IIHFs indtægter. Council besluttede på sit seneste møde at nedsætte en arbejdsgruppe for at have et forslag parat til den næste kongres i Montreal i maj,« fortsætter Szemberg.

IIHF kommer dermed en del af sine kritikere i møde.

Forstår ikke dansk ris
Men kommunikationsdirektøren understreger, at han ikke forstår de negative danske røster i forhold til anklagerne om, at IIHF bruger en stor portion af sine penge på at renovere sit hovedsæde i stedet for at sende pengene retur til medlemslandene.

»I forhold til IIHFs budget og forbundets adminstrationsomkostninger - inklusive renoveringen af hovedkvarteret og infrastruktur - så er det godkendt af kongressen. Danmark er del af kongressen. Og den danske union kan adressere kongressen, hvis den er utilfreds med situationen i forhold IIHFs formål og mandat. Den seneste halvårlige kongres var i Vancouver i september, og i den forbindelse kom den danske union ikke med nogen udmeldinger. Den næste mulighed er så kongressen i Montreal, hvor det næste council skal vælges,« siger Szymon Szemberg.

DIUs direktør Enver Hansen ønsker øjeblikkeligt ikke at kommentere sagen, da han endnu ikke har modtaget et svar fra IIHF på ansøgningen.