Mo Farah vinder VM-guld - og skriver sig ind i historiebøgerne

Mo Farah vinder Englands første VM guldmedalje i Beijing. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På en lummer aften på Beijings Fuglereden gik Mo Farah fra at være mester til at blive en legende. Englænderen er den første mand i atletikhistorien, der vinder seks globale titler (fire VM og to OL) i træk og sikrer England deres første guldmedalje i VM.

Farah er kendt for at være en fremragende afslutter, og det understregede han ved at løbe fra konkurrenterne på de sidste hundrede meter inden målstregen.

Den engelske stjerneløber forsvarede sin 10.000 meter titel, da han lørdag krydsede målstregen i tiden 27.01,13 minutter. Efterfølgende kom den kenyanske trio med Geoffrey Kipsang Kamworor og Paul Kipngetich Tanui, der fik henholdsvis sølv og guld, men Bedan Karaoki Muchiri fik ikke sikret sig en medalje.

»Jeg troede på mig selv hele vejen, selvom det var meget hårdt at løbe i 27 minutter i denne hede. Der var flere gange, jeg var ved at vælte over andres ben, men det skete heldigvis ikke,« sagde Mo Farah ifølge The Telegraph efter sejren.

Læs også:

Mo Farah har været udsat for stor postyr efter dopingbeskyldningerne mod hans træner Alberto Salazar. Det betød, at løberen trak sig fra Diamong League-stævnet i Birmingham i juni. Under lørdagens VM-finale på 10.000 meter-distancen var det dog en fokuseret Farah, der havde sat sig for ikke at blive påvirket af rygterne.

Løbets kenyanerne satte et højt tempo allerede efter få kilometer, men det fik kun Farah til at presse sig selv endnu mere og endnu engang vise, hvorfor han er verdens hurtigste på distancen.

Natten til lørdag (dansk tid) havde der også været marathonløb for mændene, og her lykkedes det for Ghirmay Ghebreslassie at sikre det første VM-guld i atletik nogensinde til Eritrea. Han tilbagelagde de 42,195 km i tiden to timer, 12 minutter og 27 sekunder.

Yemane Tsegay fra Etiopien blev nummer to, mens bronzemedaljen gik til Solomon Mutai fra Uganda.