Mixed zone

Min medrejsende paparazzi af en Nokia Nakkeskud kan ikke nære sig fra skrivebordskanten. Vi sidder næsten helt nede ved sidelinjen på nummererede pladser og klamper løs på deadline og 2-0 over Bulgarien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRAGA: Det halve pressekorps er for længst dykket under tribunerne på Estadio Municipal i Braga for at tage plads som tremmekalve ved den interimistiske labyrint af en exit, de danske spillere passerer for hurtige interviews på vej ud til bussen. Et område, der i fodboldterminologi tituleres mixed zone.

Lige nu synes en mere naturlig udgave af mixed zone at udspille sig nogle få stolerækker foran pressens skriveborde. Normalt sidder vi højere oppe eller længere væk, men i dag kan vi nærmest høre, hvad Peter Madsen hvisker sin kæreste i øret.

Nogenlunde eneste fysiske berøringsflade spillerne har med kærester og koner under slutrunder er de hellige minutter på kampdage lige udenfor spillertunnelen umiddelbart efter sidste fløjt. Måske en søster eller niece med et hurtigt knus og et tillykke. Eller det modsatte.

I dag gik det godt og lige efter bogen. Og det smitter som oftest også af på kvægtorvet inde under tribunen. Succesoplevelser er nemmere at have med at gøre, når man står på den forkerte side af tremmerne. Overskuddet til uddybende svar på selv indholdsløse spørgsmål mere udtalt.

I øvrigt sjældent et problem med vrangvillig dansk attitude på den konto. Noget helt andet om man forsøger sig på italiensk og et forsagt scusi til akkompagnement af Nesta eller Vieris nedstirrende arrogance og videre i teksten. Under VM for to år siden gik den åbenlyse brasilianske mediestrategi i al enkelthed ud på en flok Cobacabana-duller med udstrakt mikrofon i hånd, så Ronaldo og drengene ikke kunne undslå sig. Uden at nogen i øvrigt udbad sig eksamensbeviser fra den kant.

På dansk kan man lige praje doktor Kreutzfeldt. Han kører på 28. døgn i landsholdsregi belæsset med lægekuffert og tasker med kurs mod bussen, men smider beredvilligt habenguttet fra sig for at fiske et par tyggetabletter frem fra gemmerne. Mod for megen mavesyre. Og den kan efter så lang tid sagtens være for opadgående på begge sider af hegnet.