Misvisende storsejr til Brøndby

Lyngby havde fortjent mindst det ene point på Brøndby Stadion i aftes, men oprykkerne dummede sig til sidst. Brøndby avancerer til ottendepladsen via sæsonens første sejr.

Lyngbys Nicolai Melchiorsen og Mikkel Beckmann undrer sig over, at Per Nielsen slipper med gult fra dommer Henrik Nystrup Kragh efter at have fældet Beckmann. Foto: Claus Bech Andersen Fold sammen
Læs mere

Takket være et svineheldigt mål i det 73. minut og yderligere to sene scoringer afværgede Brøndby på et hængende hår en ny sportslig deroute i aftes, hvor Lyngby kæmpede bravt på Brøndby Stadion foran 13.046 tilskuere.

Ret beset havde oprykkerholdet, Kasper Hjulmands tropper, fortjent en bedre skæbne og et point. For Brøndby spillede lige så vaklende, som Brøndby plejer.

Men slutfacit blev 3-0 med svenske Martin Ericsson, Morten »Duncan« Rasmussen og gamle Kim Daugaard i helteroller i sæsonens første triumf.

Hvilket betyder, at tidligere lokomotiv i dansk fodbold, Per Bjerregaards blå-gule hær, Brøndby IF, avancerer til ottendepladsen i SAS Ligaen. Hvad og det skal i den grad tilføjes stadig ikke er godt nok, når målet hedder medaljer og en storstilet jagt på alle krisetegn på Vestegnen.

Men lad os starte artiklen på et tidspunkt, hvor dommer Henrik Nystrup Kragh endnu ikke havde blæst to gange i fløjten.

For efter en turbulent Brøndby-uge med nederlag til både FC Midtjylland og Chelsea samt indledende konsultationer hos den nye sportspsykolog var der lagt i kakkelovnen til et eller andet giftigt muligvis en aktion blandt de ivrige og entusiastiske supportere på Faxe Tribunen.

Men selvom anfører Per Nielsen absolut ikke har været fejlfri i juli og august, elsker de ham tilsyneladende stadig på Vestegnen. Per, Per, Per, Per Nielsen blev i hvert fald hyldet i egenskab af første Brøndby-spiller, da fansene skruede op for volumen under opvarmningen. Klubmanden, centerforsvareren Per Nielsen, kvitterede med klap og bærer tilsyneladende ikke nag til den skare, der buhede af ham forleden.

Så sikkert som Brøndby har gule hjemmebanetrøjer på, kan man da også skrive en masse godt om Per Nielsen, ligesom det er tilfældet med træner Tom Køhlert. For ingen fostrer mange og store talenter uden sublim fodboldnæse.

At Tom Køhlert imidlertid skulle have fundet formlen, hvad angår seniorfodbold anno 2007, det er straks værre at hævde med troværdigheden i behold. Spillerne ryger jo ind og ud af Brøndby-holdet for et godt ord til dels i rotationsprincippets navn, til dels på grund af skadessituationen. Men så sandelig også som konsekvens af decideret rådvildhed. Den fornemmelse er der sgu.

Gårsdagens startformation var eksempelvis forskellig fra startformationen i Herning på hele fem pladser.

Mark Howard og Morten Rasmussen agerede som nye i den bageste forsvarskæde, mens Martin Spelmann og Kim Daugaard tog sig af de mere defensive midtbanepligter. Og så startede Brøndby med Morten »Duncan« Rasmussen oppe i front.

De første ti minutter af kampen mod Lyngby indikerede nu, at træner Tom Køhlert på sin vis havde ramt rigtigt. Brøndby-maskinen tromlede derudad i endog højt tempo, om end det rødblusede udehold fulgte fint med.

Begivenheden bød i øvrigt også på fløjspiller Tobias Mikkelsens første direkte duel mod sine gamle holdkammerater fra Lyngby.

Men ligegyldigt hvor intenst blonde Mikkelsen forsøgte at udfordre, blev det aldrig til noget voldsomt farligt foran Rune Pedersens mål. Hjemkomne Peter Madsen kunne heller intet kreativt siger og skriver absolut ingenting. Hvilket var såre kendetegnende for Brøndby.

Efter de indledende ti minutter skiftede kampen nemlig karakter fra intens til kedelig af rang. Kadencen styrtdykkede, og sekunderne sneglede sig af sted i samme takt, Lyngby formåede at holde bolden i egne rækker.

I anden halvleg kørte Lyngby endda så meget med klatten, at specielt Kim Aabech og Christian Holst lignede potentielle matchvindere.

Altså lige indtil det 73. minut, hvor Martin Ericsson lidt heldigt og ikke uden Lyngby-hjælp fik bolden under kontrol på venstrekanten for sekundet senere at udplacere stærke Rune Pedersen, der blot glemte at samle hænderne. Heldigt for Brøndby, ren ulykke for oprykkerne.