Mirko gider ikke cyklingens Big Brother

Efter 12 år som professionel har den yderst habile italienske cykelrytter Miko Celestino valgt at forlade sporten som en træt mand.

Doping er noget skidt. Men kampen mod doping er om muligt værre.

Det synes at være konklusionen på den italienske cykelsrytter Mirko Celestinos beslutning om at trække bremsen og hellige sig en karriere som mountainbikerytter i stedet.

Til sportsavisen Gazzetto dello Sport siger 33-årige Celestino, at han er kørt træt i de mange tiltag, som efter dopingsag på dopingsag nu finder sted for at genvinde sportens krakelerede troværdighed.

"Cykelsporten har det værre end da jeg startede. Der er ikke længere respekt for nogen som helst. I dag har jeg fortsat respekt for en rytter som Gilberto Simoni, men hvis du prøver at give de unge ryttere et råd på baggrund af din erfaring, så kigger de på dig som et fjols. Jeg får kvalme af cykelmiljøet. Der er alt for mange regler, og nogle ting er overdrevne og forkerte. Vi skal opgive 24 timer i døgnet, hvor vi er, det er ligesom Big Brother," mener Celestino, der indledte karrieren som pengerytter for Polti-holdet tilbage i 1995.

Selv om Mirko Celestino således har et år tilbage af sin kontrakt hos Pro Tour-holdet Milram, vælger han nu at stoppe for at blive mountainbikerytter for en betydeligt ringere løn. Om nogen overhovedet.

"Jeg har lukket døren til professionel landevejscykling, men ikke til sporten generelt. Den drivkraft, som jeg har tabt ved at køre landevejscykling vil jeg genfinde nu,” håber Celestino.

Celestino har indrulleret 13 sejre i karrieren, men ofte været med fremme i fronten af feltet som specialist i større endagesløb, hvor han har et utal af top fem placeringer.

I den forgangne sæson fik Celestino dog aldrig hjulene til at rulle.