Minister pudset på antidopingformand

Rasmus Damsgaard vil have kulturminister Brian Mikkelsen (til at løfte pegefingeren overfor Jens Evald for at have stemplet Team CSC-rytter som dopingsnyder.

Rasmus Damsgaard, der står bag Team CSC's antidopingprogram, har i et brev til kulturminister Brian Mikkelsen bedt ministeren om, at pålægge formanden for Anti Doping Danmark (ADD), Jens Evald, at give en offentlig undskyldning til en af cykelholdets ryttere.

- Jens Evald har været med til for evigt at stemple en rytter som mulig dopingsynder mod bedre viden, skriver Rasmus Damsgaard i brevet, som er afsendt til ministeren den 24. juni.

Udmeldingen kommer, efter at Damsgaard i TV Avisen den 21. juni fortalte, at der ikke havde været nogen positive test på det danske cykelhold. Evald havde dog kendskab til, at Damsgaard i de foregående tre uger havde nægtet en CSC-rytter at stille til løbsstart på grund af en mistænkelig prøve.

Jens Evald endte med at udlevere en mail-korrespondance mellem Rasmus Damsgaards chef på Bispebjerg Hospital, Bo Belhage, til fire journalister. B.T. konkluderede samme dag, at dopingprøven tilhørte Team CSC's norske rytter Kurt Asle Arvesen. Jens Evald oplyser, at han udelukkende har videregivet anonymiserede oplysninger, og derfor har han ikke tænkt sig at komme med nogen undskyldning.

/ritzau/