Mikkel Kessler trues på tronen

Spillerne på det danske herrelandshold i håndbold bliver i disse VM-dage større og større for hver kamp, de spiller.

Mikkel Kessler har de seneste måneder - især i de danske medier - fyldt en del og meget mere, end stort set alle andre danske boksere har gjort tilsammen, siden Brian Nielsen stoppede karrieren. Det er meget naturligt, for den danske bokseverdensmester er tidens største danske sportsnavn.

Men når han i øjeblikket fylder meget, selv om der endnu er næsten to måneder til hans næste kamp, mod Librado Andrade i Parken den 24. marts, skyldes det også, at boksning på det niveau, han befinder sig på, er big business, der rækker langt uden for boksesporten. Mikkel Kessler kan tilmed blive endnu større, hvis han eksempelvis sender Librado Andrade til drømmeland.

Alligevel kan det være, at tronen snart begynder at vakle under Mikkel Kessler. Ikke den trone, han sidder på som WBC- og WBA-verdensmester i supermellemvægt, men den førnævnte trone som Danmarks største sportsnavn.

»Udfordrerne« er naturligvis spillerne på det mandlige håndboldlandshold, som efter de seneste VM-sejre for alvor er på vej til at blive store stjerner herhjemme.

Joachim Boldsen var i forvejen en af Danmarks største sportsprofiler. Både fordi han er en fantastisk spiller, og fordi han har masser af kant, ikke mindst når han udtaler sig - blandt andet om kvindehåndbold.

Han var eksempelvis nummer syv på Berlingske Tidendes top 100-liste over landets største sportsprofiler, der blev bragt ved juletid, og som Mikkel Kessler toppede.

Men man skulle et stykke ned for at finde den næste VM-spiller på listen, nemlig Kasper Hvidt på 21. pladsen.

Skulle listen opdateres i dag, vil Joachim Boldsen, Kasper Hvidt og mange af de andre være bedre placeret, og tænk så, hvis de når helt til vejs ende i Tyskland?

Det er set med danske øjne selvfølgelig ønsketænkning, men som VM har udviklet sig, er det da en mulighed, hvilket stort set alle spillerne selv fastslog i minutterne efter lørdagens sejr over Rusland.

Der er dog næppe andre end Joachim Boldsen, der helt alene kan overhale Mikkel Kessler, idet han på nuværende tidspunkt er den eneste, som har en personlighed, der gør ham til meget mere end »blot« end håndboldspiller.

Men når det danske landshold eksempelvis helt frem til VM-finalen, vil hele nationen givetvis komme til at kende både Joachim Boldsen og hans holdkammerater meget, meget bedre end hidtil.

Uanset, hvordan det går ved håndbold-VM, vil Mikkel Kessler nu på ingen måde bare »stå og se passivt til«. For slår han Librado Andrade, venter der endnu en stor VM-kamp. Og så videre.