Mikkel Kessler sætter forældrerolle højt

Mikkel Kessler så slemt redt ud efter sin kamp mod Froch. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem jul og nytår fik Mikkel Kessler en søn, og det har sat sving i tankerne om bokse-fremtidenLige så disciplineret og fokuseret Mikkel Kessler er i månederne op til en VM-kamp, lige så målrettet er han i sin forsvinden fra offentlighedens søgelys på bagkanten af de 12 omgange i ringen.

Den 34-årige bokser trives bedst, når han flyver under radaren og får lov at passe sig selv. Faktisk er Kessler kendt for at lukke helt i, hver gang samtaler drejes ind på hans privatliv. Nu gør han en undtagelse.

- Efter kampen mod Carl Froch tog jeg ud og rejste. Det var en måde at få alt på afstand. Min kæreste var også blevet gravid, og derfra har alt handlet om at få styr på det. Nu er jeg så blevet far til en lille guldklump, siger Mikkel Kessler til BT.

Natten til 2. juledag blev han og kæresten, Lea Hvidt, forældre til en lille dreng. En hurtig opdatering på den personlige Facebook- og Twitter-profil var alt, Danmark skulle have at vide om fødslen.

Så let slipper Kessler dog ikke. For nyheden er interessant, ikke blot på grund af bokserens kendisfaktor, men også fordi Mikkel Kessler tidligere har beskrevet, hvordan han umiddelbart fandt det vanskeligt at skulle kombinere en tilværelse som professionel slagsbror med et liv som familiefar.

Når først gongongen havde lydt, skulle supermellemvægterens hoved ikke være fyldt med frygt for at falde sammen i ringen og efterlade Lea Hvidt som enlig mor.

- Inden jeg fik børn, sagde jeg sådan, fordi jeg ikke troede, jeg kunne leve på den måde, men jeg har ikke prøvet det af endnu, så jeg kan ikke sige det 100 procent. Måske kan det rent faktisk fungere alligevel. Mange af de helt store boksere har jo også fået det til at virke. Måske gør et barn også, at min boksekarriere pludselig ikke fylder alt, og at det på den måde frigiver noget energi. Jeg ved det ikke. Der er mange spørgsmål lige nu, siger Mikkel Kessler.

Den 25. maj 2013 var han senest i ringen.

Foran 25.000 vilde briter i London stødte Kessler for anden gang sammen med Carl Froch, men i foråret blev det danskerens tur til at tabe. På det tidspunkt var kæresten, Lea Hvidt, allerede to måneder henne i graviditeten, men det vidste fans eller folket bare ikke. Først nu kan de se, om Mikkel Kessler reelt kommer til at optræde i forandret udgave.

- Vi har endelig fået vores barn, og jeg synes også selv, det bliver spændende at se, hvordan jeg reagerer fremover. Jeg har et ansvar nu, og hvad sker der så? Når jeg står nede i træningslokalet og giver den gas, eller jeg sparrer, så kan tankerne dukke op. Kan det her skade mig? Og hvad med ham den lille derhjemme? De spørgsmål glæder jeg mig faktisk til at få besvaret. Jeg har da allerede bokset to gange med en modstander i ringen til træning, og det er egentlig gået meget godt. Jeg skulle bare lige prøve det af. I den næste tid skal jeg gå og mærke efter i forhold til far-rollen. Jeg vil træne og få bokset, og så må vi se, om det kan passe sammen det hele, siger Kessler.

Hvad siger din fornemmelse dig?

- Carl Froch tog jo hjem i weekenderne, og så var han på træningslejr de andre dage. Så så han ikke sine børn i næsten en lille uge. Når han så kom hjem, skulle han pludselig til at være fuldtids-far, men det er normalt den periode, hvor man som bokser har brug for at slappe helt af. Froch og konen har åbenbart fået det til at fungere, og det er også sådan noget, vi skal finde ud af.

Siger din kæreste til dig, at hun ikke vil have, du bokser længere?

- Nej, det gør hun faktisk ikke. Hun har sagt, at jeg skal til at passe mere på mig selv, hvis jeg vælger at fortsætte. Der er mange andre bekendte, der siger til mig, at de synes, jeg skal stoppe, og at jeg har gjort rigeligt. Lea vil ikke bestemme over mig, og hvis jeg føler for at bokse videre, skal jeg gøre det. Sådan har hun det. Nogle gange kan jeg da godt mærke, at hun helst vil have, at jeg stopper, for hun bliver så bekymret, når jeg er i kamp, men det vil hun være, uanset om jeg var blevet far til hendes barn eller ej.

Hvad betyder det for dig at blive far?

- Det er noget helt andet at blive far end at stå med hænderne i vejret om VM-bælterne. Suset er et andet. Man kan slet ikke sammenligne de følelser, man får af at bokse med det at blive far. Det er meget, meget stort at blive far til sådan en knægt. Han er ikke så gammel, og det er allerede fantastisk at se ham, men jeg har fået fortalt, at det bare vil blive endnu vildere, jo ældre han bliver. Man kommer til at elske sit barn mere og mere. Det tror jeg, de har ret i. I øjeblikket er det meget mor og mad. Det går godt, og jeg synes ikke, det er så svært, som folk siger. Jeg har måske fået en nem dreng, siger en grinende Mikkel Kessler