Mikkel Kessler alene i ringen

Med fodboldlandsholdets skuffende resultater og håndboldpigernes manglende udsigt til en slutrunde, kan Mikkel Kessler ikke at undgå at komme til at dominere mediebilledet de kommende uger.

I går sluttede den såkaldte World Cup i håndbold, og normalt ville det være starten på en længere periode med de kvindelige landsholdsspillere som et dominerende islæt i det danske mediebillede.

Men først og fremmest fordi landsholdet ikke skal til VM senere på året, bliver det på ingen måde tilfældet i år. Derudover har det de seneste dage også været tydeligt, at landstræner Jan Pytlicks unge mandskab trods gode momenter undervejs endnu ikke er klar til at indtage en sportslig position, der berettiger til en form for national håndboldfeber.

Præcis det samme kan siges om fodboldlandsholdet, der trods en matematisk mulighed reelt har sagt farvel til deltagelse ved EM næste år. Og der kommer formentlig til at gå næsten et år, før Christian Poulsen og Co. igen kommer til at spille en landskamp, der kan samle nationen, nemlig når kvalifikationen forud for VM i 2010 begynder.

Der bliver selvfølgelig spillet UEFA Cup-kampe med AaB og FC København blandt deltagerne, lige som der i de kommende dage spilles Denmark Open i badminton, men som udgangspunkt vil Mikkel Kessler i den nærmeste tid få ringen for sig selv, i mediemæssig forstand.

For der er nu kun 12 dage til, at Mikkel Kessler og Joe Calzaghe tørner sammen i årets største europæiske boksekamp.

I mange medier har VM-kampen i supermellemvægt allerede fyldt ganske meget, og fra nu af vil det givetvis blive helt enormt. Men det handler heller ikke kun en kamp, der er internatioal stor. Der er måske tale om det største bokseopgør med dansk deltagelse nogensinde, og i forvejen er Mikkel Kessler altså heller ikke bare en god bokser.

I slutningen af 2006 kårede Berlingske Tidende ham eksempelvis til Danmarks aktuelt største sportsprofil - foran cykelrytteren Michael Rasmussen. P.t. hedder Mikkel Kessler største konkurrent i den henseende nok Joachim Boldsen.

Men i modsætning til Mikkel Kessler, er det ikke kun de sportslige elementer, der har har gjort Joachim Bolsen endnu større, end han var sidste år. For han har jo deltaget i TV-programmet i »Vild med dans«, hvor han - indtil en skade stoppede hans deltagelse - med sin bamsede charme erobrede mange nye hjerter - samt ikke mindst avisforsider.

Mikkel Kessler er ikke »Vild med dans«-typen, men han kan som profil ligeledes blive endnu større, hvis han for eksempel besejrer Joe Calzaghe, hvilket bestemt er muligt, og i så fald vil der derefter så nok vente ham endnu større kampe, og det er selvfølgelig også i det perspektiv, at Mikkel Kessler kommer til at fylde en hel del.