Mikkel Hansen får skylden for fiasko-premiere

Der bliver som forventeligt uddelt sviende lussinger til det danske landshold ovenpå fiasko-premieren ved VM. Fredagens mod Argentina endte 24-24, og det er ikke acceptabelt, hvis man vil være med til at spille om medaljer ved et VM.

Mikkel Hansen får skylden for den danske fiasko-premiere.
Læs mere
Fold sammen

Med undtagelse af målmand Nicklas Landin får store dele af holdet ørerne i maskinen dagen derpå i de danske medier, men især en spiller må stå model en stor del af kritikken: Mikkel Hansen, som på forhånd er udset til at skulle bære de danske medaljeforventninger på sine brede skuldre.

TV2s mangeårige håndboldekspert Bent Nyegaard peger på Mikkel Hansen som den spiller, der bærer det meste af skylden for den danske premiere-fadæse, fordi han ikke tog det ansvar, som man kunne have forventet af ham:

»Mikkel, du er nødt til at være dig dit ansvar bevidst. Som den altafgørende spiller på vort landshold er det dig og dine attituder, der er bannerfører for energien, kampgejsten, udstrålingen og – ikke at forglemme <saxo:ch value="226 128 147"/> det taktisk og strategisk gode håndboldspil. Du er personligheden, dine holdkammerater altid forener og forliger sig med, og det gør de – det fortæller deres erfaring dem nemlig – fordi de ved, at det - i en meget stor procentdel af tilfældene – fører dem til sejr.« ...

»Jeg kunne se det fra starten i denne VM-åbningskamp. Det drejede sig ikke så meget om Argentina. Jo, de var væmmelige og hæslige med deres uanede mængder af energi, men en modstanders energimængde betyder intet, når én selv er klar til at tage udfordringen op. Det var du ikke denne aftenstund i hallen midt ude i ørkenen. Du var utilfreds, irritabel og spillede simpelthen sløjt både defensivt og offensivt,« fastslår Bent Nyegaard på tv2.dk.

Hos Ekstra Bladet er det også Mikkel Hansen, der udpeges som den store syndebuk med det primære ansvar for, at det ikke lykkedes Danmark at besejre den argentinske lilleput.

»Hvis det vi så i aftes fra Mikkel Hansen, er hans niveau i resten af turneringen, så vinder vi i hvert fald ikke medaljer ved denne slutrunde i ørkenstaten Qatar. Det var en nok en af hans dårligste VM-kampe nogensinde, og hans dyre boldtab i kampens døende minutter, som førte til Argentinas udlignende mål, var vel blot et udtryk for, at det her ikke var Mikkels aften,« konstaterer kommentatoren Jan Jensen.

Mikkel Hansen får i øvrigt suverænt den ringeste karakter blandt danskerne med et sølle ettal, som avisen oversætter til 'Ringe'.

I Politiken er kritikken også skarp. Man spekulerer i, om chokresultatet i virkeligheden skyldes manglende dansk respekt for modstanderen. Med enkelte undtagelser får de fleste spillere karakteren 02, og rubrikken lyder 'Danmark sagde goddag med en fiasko'.

»Skal vi kalde det premierenerver, en vis spændthed eller en vis undervurdering af modstanderen - selvom landstræner Gudmundur Gudmundsson havde advaret mod det? Måske en blanding af alt,« konstaterer Rasmus Bech.

Jyllands-Postens udsendte konstaterer, at danskerne aldrig fandt de løsninger, som de ledte efter mod en modstander, som man burde være overlegen.

»Nok spillede danskerne uskarpt, ufokuseret og uden rytme på en trist fredag aften foran nogle få hundrede tilskuere i den enorme arena, men selv på sådan en dag, burde de kunne besejre en modstander som Argentina. Men bortset fra 18 minutter i første halvleg famlede Gudmundur Gudmundssons mandskab efter løsninger.«

I BT undrer Søren Paaske sig over, at de danske spillere ikke var mere skuffede over det uafgjorte resultat mod håndbold-lilleputten:

»Jeg var meget overrasket over, hvor lidt skuffede spillerne var efter kampen. De forsøgte - efter en tur i omklædningsrummet med Gudmundsson før de mødte pressen - at fokusere på, at de stadig selv kan afgøre det. Og bevares, det kan de også. Hvis Danmark vinder de næste otte kampe, så er de verdensmestre. Men faktum er også, at med det spil, Danmark leverede i aftes, kommer de ikke i nærheden af medaljerne.«

»Jeg ved, at holdet rummer langt større kvalitet, og det har vi set igen og igen over de seneste år. Fire finaler på fem år taler sit tydelige sprog. Men det er første gang i mands minde, at holdet snubler mod en så lille håndboldnation som Argentina i en betydende kamp. Det må give dybe panderynker hos Gudmundsson. Faktum er, at landsholdet aldrig har skuffet så fælt mod den slags modstander i Ulrik Wilbeks regeringsperiode.«