Midtbanestjerner er spændte på Hareides idéer

Christian Eriksen håber, at landsholdet kommer til at spille mere direkte under Åge Hareide.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny landstræner giver selvsagt nogle usikkerheder omkring, hvordan spillerne i nationaldragten fremover skal forsøge at vinde fodboldkampe.

Det er ikke kun de danske fodboldfans, der glæder sig til at finde ud af, hvilke midler der skal kvalificere Danmark til VM i 2018, også de danske spillere er spændte på at høre mere om og afprøve Hareides proklamerede direkte spillestil.

- Det bliver først og fremmest rigtigt spændende at høre om hans idéer og planer, og forhåbentlig kan vi tage nogle af tingene til os med det samme i de første træninger og ved den første kamp, siger Christian Eriksen.

- Der kan jo være forskel på det, man siger, og det, man gør. Forhåbentlig kommer vi til at spille endnu mere fremad og mere direkte, som jeg personligt er vant til i klubben. Det bliver spændende, hvordan det kommer til at blive, siger Tottenham-stjernen.

Midtbanekollega Pierre-Emile Højbjerg er blevet brugt både som en defensiv midtbanespiller og som en mere offensiv felt-til-felt midtbanespiller. Indtil videre ved han ikke, om Hareide kan finde på at justere i Højbjergs landsholdsrolle.

- Det er tidligt at sige, om jeg får en anden rolle. Vi har stadigvæk ikke spillet nogle kampe. Det handler om at lære hinanden at kende og vide, hvor vi står. Så skal vi i sidste ende køre det rigtige hold sammen, siger Højbjerg.

Først og fremmest er han bare spændt på nordmandens indtog på landsholdet.

- Jeg glæder mig. Det er spændende for Danmark og DBU. Det giver altid nye impulser, når der kommer nye øjne og kigger på hver spiller og leder omkring holdet. Det er sundt.

- Jeg tror, at Åge Hareide er den helt rigtige mand for det her projekt de næste to år, hvor han er her, siger Højbjerg.

Åge Hareides første træning med landsholdet var tirsdag aften i Herning. Onsdag har han endnu en træning, før Island venter torsdag aften.

/ritzau/