Midtbanegeneralen Xavi stopper karrieren

Fodboldspilleren Xavi stopper karrieren, og den 39-årige tidligere Barcelona-stjerne ønsker at blive træner.

Xavi her i forbindelse med en fodboldkamp i Mumbai i marts indstiller sin aktive karriere, når sæsonen er slut. Indranil Mukherjee/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Xavier Hernández Creus har spillet sin sidste fodboldkamp på topplan, når sæsonen er forbi.

Det fortæller den tidligere FC Barcelona-stjerne, der mest er kendt blot som Xavi, i en udtalelse, der bringes i den spanske sportsavis AS.

Her understreger 39-årige Xavi, at han ønsker at fortsætte som fodboldtræner i fremtiden.

»Det har været en privilegium, hvad jeg har opnået i to årtier, og derfor føler jeg, at det er min pligt at fortsætte uden for banen i fodboldverdenen, hvis det er muligt,« lyder det fra den tidligere Barcelona-stjerne.

Xavi stoppede i 2015 i Barcelona og skiftede til Al Sadd SC i Qatar. Når den sidste kamp er spillet inden sommer, har Xavi derfor været aktiv i 21 år.

Han har vundet otte mesterskaber med Barcelona og har fire gange været med til at løfte pokalen i Champions League med klubben.

Xavi har gennem sin lange karriere være stærkt inspireret af fodboldfilosofien i FC Barcelona både fra sin tid på klubbens førstehold og fra sin ungdomstid på La Masia, som er klubbens fodboldakademi.

»Jeg elsker at se, at hold tager initiativet på banen og spiller angrebsfodbold og rammer essensen af, hvad vi alle elskede i vores barndom,« siger Xavi.

Xavi opnåede 133 landskampe for Spanien og scorede 13 mål, inden han stoppede i 2014.

I 2010 var med til at blive verdensmester med Spanien, som han også blev europamester med i 2008 og 2012.

/ritzau/