Middelmådig start for Hansen

Skal i top 10 for at spille med om 10 millioner dollar.

Anders Hansen. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

(Opdateret fredag kl. 07.00)

Vi har endnu kun resultatet fra første runde, men allerede nu kan man konstatere, at det bliver yderst vanskeligt for Danmarks bedste golfspiller at avancere til næste turnering i slutspillet på den amerikanske PGA Tour.  

Anders Hansen gik første runde af The Barclays i 71 slag, som er lig med par på banen uden for New York. Det rækker blot til en placering som nummer 64.

Fredag skal Anders Hansen levere en god anden runde for at holde fast i feltet inden weekendens finalerunder, og derefter skal han spille sig helt op i top 10 for at gå videre til næste uges turnering i slutspillet FedEx Cup.

Det ser vanskeligt ud, idet feltet i denne uge består af de 144 bedste placerede på dette års PGA Tour - på nær den allerbedste.  

Tiger Woods fører ranglisten, men han har meldt afbud i denne uge, fordi han føler sig for udmattet efter blandt andet at have vundet årets sidste majorturnering, US PGA Championship. Med slutspillets særlige pointformat kan han risikere at blive overhalet i denne uge, men han er alligevel favorit til at score de ti millioner dollar, som tildeles som en ekstra bonus til den, der topper ranglisten efter den fjerde slutspilsturnering The Tour Championship. Her bliver kun de 30 bedste inviteret med.

 

Skulle det ikke lykkes Anders Hansen at bringe sig fra sin nuværende ranglisteplacering som nummer 137 op i top 120, som får adgang til næste turnering, får han senere på efteråret i fem ekstra turneringer chancen for at kravle op i top 125, som beholder retten til at spille på den amerikanske tour næste år. Ellers må han tilbage til Tourskolen, som han brugte til at kvalificere sig i år. Eller spille i Europa, hvor han har tourkort de næste fem sæsoner i kraft af sin sejr i BMW Championship.  

Rory Sabbatini fra Sydafrika er foreløbigt bedst i The Barclays med en runde i otte slag under par. Inden for et par slag efter Sabbatini ligger blandt andre K.J Choi, Rich Beem, Carl Petterson, Jeff Maggert, Adam Scott, Ernie Els og Phil Mickelson.

De 120 bedste på rangliste efter The Barclays får adgang til næste uges Deutsche Bank Championship, mens kun 70 lukkes ind i BMW Championship - og kun 30 er med i sæsonfinalen The Tour Championship.