Michael Rasmussen skal træne og vejlede misbrugere

Michael Rasmussen.
Læs mere
Fold sammen

Michael Rasmussen skulle ikke vente længe på et nyt job, efter projektet med cykelholdet Christina Watches punkterede. Fremover skal han træne og vejlede belastede unge i Hedensted Kommune.

Det fortæller 'kyllingen' til Ekstra Bladet.

Formålet med at ansætte Michael Rasmussen er at give de unge cykeltræning og kostvejledning, så de efter nogle måneders hårdt arbejde kan cykle til Frankrig og trampe op ad Alpe d'Huez.

»Jeg skal lære dem helt basale cykelfærdigheder og at træne og spise rigtigt. Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor udfordring for både dem og mig, og jeg glæder mig virkelig,« siger Michael Rasmussen, der er ansat på konsulentbasis, til Ekstra Bladet.

Michael Rasmussen har - ganske som de belastede unge har med misbrug og kriminalitet - selv en fortid, der ikke kun byder på lyse minder.

Karrierens største nederlag kom i 2007, da Michael Rasmussen lå til at vinde verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France. 'Kyllingens' daværende hold, Rabobank, suspenderede danskeren midt under løbet, fordi han havde løjet om, hvor han havde opholdt sig. Derfor glippede muligheden for at stå øverst på podiet i Paris, og derefter fyrede Rabobank danskeren, som siden lå i en årelang retssag mod firmaet bag cykelholdet på grund af de indtægter, som han havde mistet.

I 2013 indrømmede danskeren desuden, at han havde benyttet sig af doping i sin aktive karriere.

På spørgsmålet om, hvordan han skal være en rollemodel for de unge, når han selv har en mudret fortid, svarer Michael Rasmussen.

»En af mine forcer er, at jeg selv har været nede i hullet og har følt mig helt fortabt. Jeg kom op igen, og i den kamp har jeg tilegnet mig nogle mentale færdigheder, som jeg kan bruge resten af livet,« siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

I Hedensted Kommune ser beskæftigelseschef Hans Christian Knudsen ingen problemer i Michael Rasmussens fortid.

»Når et menneske kan fortælle om, hvor ondt livet kan være, og hvordan nogle få fejltrin kan ødelægge alt, så virker det stærkt. Og kombineret med fysisk aktivitet, kan det få nogle til at slå øjnene op og vælge en ny vej, «siger han til Ekstra Bladet.

Kommunen er i gang med at udvælge projektets 18 deltagere, som skal være mellem 18 og 30 år. De får professionelt grej til træningen under Michael Rasmussen, og hvis alt går efter planen, starter cykelturen 2. juli og slutter 14 dage senere på Alpe d'Huez.