Michael Rasmussen: Rabobank vidste, jeg ikke var i Mexico

Cykelrytteren brød i dag tavsheden om, hvor han var under forberedelserne til Tour de France.

"Af ægteskabelige årsager gav jeg forkerte oplysninger til UCI ..." Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

- Jeg har løjet overfor UCI og offentligheden. Men Rabobank har hele tiden været informeret om, hvor jeg har været.

Derfor brød Michael Rasmussen, der var i Italien i stedet for Mexico, tavsheden. For som hans advokat Karoly Nemeth sagde på pressemødet i Hellerup:

- Vi vidste, at den rigtige begrundelse for fyringen (under Tour de France) ikke var, at han havde løjet, sagde hans advokat Karoly Nemeth, som har set frem til at få den rapport, som Rabobank har brugt flere måneder på at udarbejde. Om hvad der egentlig er sket i sagen.

- Vi har rykket flere gange. Men nu er der gået 100 dage, og vi har aldrig fået andet end et henholdende svar, sagde Karoly Nemeth.

- Jeg har rykket for at få rapporten og fik et svar hertil morgen. At jeg ville få rapporten tilsendt den 12. november. Samme dag, som der er pressemøde i Utrecht. Men Michael er ikke inviteret til det pressemøde, sagde Karoly Nemeth, som synes, at det er unfair af Rabobank.

På pressemødet viste Michael Rasmussen så tal fra de senere års test af ham. Som dokumentation for, at han ikke har dopet sig til sin succes.

Grunden til, at Michael Rasmussen havde løjet om, hvor han var, skyldes ifølge ham selv "ægteskabelig årsager" (problemer?). Som han ikke ønskede at uddybe.

- Det vil jeg ikke komme yderligere ind på nu.

Karoly Nemeth erklærede, at de har beviser for, at Rabobank vidste besked. Derfor fremstod både han og Michael Rasmussen, de føler sig rimelig sikre i denne sag.

Rasmussen: Jeg var ikke i Mexico

Den danske cykelrytter Michael Rasmussen indrømmede torsdag på et pressemøde, at han løj om, hvor han var under sine forberedelser til Tour de France 2007.

- Rabobank ved det blandt andet, fordi jeg den 7. juni havde møde med Erik Breukink i Bergamo. I den periode var jeg fra 4. til 19. juni i Italien, hvor jeg var i kontakt med flere fra holdet. Fra den 20. til 23. var jeg i Alperne, og den 25. juni rejste jeg til Pyrenæerne på en billet betalt af Rabobank for at køre i Pyrenæerne og i Albi, der var en soigneur fra Rabobank med i hele perioden, sagde han og kaldte det absurd, at han på den baggrund skulle have ført nogen på holdet bag lyset.

Til sidst på pressemødet erkendte Michael Rasmussen, at han i bagklogskabens lys nok burde have ageret lidt anderledes i denne sag.

På det omtalte pressemøde den 12. november offentliggør Rabobank, sponsoren bag cykelholdet Team Rabobank, den nævnte rapport:

»Jeg vil gerne bekræfte det, der allerede er sagt; at det hele tiden har været vores overbevisning, at det var korrekt at trække ham ud af løbet. Og at vi har tilstrækkelige beviser for det,« sagde Henri Van der Aat, manager for cykelholdet, i går til Berlingske Tidende.