Michael Rasmussen-lejr satser på hurtig løsning

Michael Rasmussens manager Mads H. Frederiksen tror ikke, der går lang tid, før Rabobank slipper en sum penge. Tour-vinder Alberto Contador udtaler sig til pressen i dag, men vil ikke svare på spørgsmål.

Michael Rasmussen og Alberto Contador som de kæmpede mod hinanden under årets Tour. Begge kæmper mod vedholdende dopingrygter efter Tourens afslutning. Rasmussen-lejren håber nu på en hurtig afklaring med Rabobank. Foto: Joel Daget/AFP Fold sammen
Læs mere

Efter de første indledende samtaler med Rabobank er Michael Rasmussens manager Mads H. Frederiksen optimistisk med hensyn til at finde en snarlig løsning, som begge parter kan godtage.

»Vi har en dialog med Rabobank, men om der går tre eller ti dage eller længere tid, tør jeg endnu ikke sige,« siger Mads H. Frederiksen til Berlingske Tidende.

Rabobank hev Michael Rasmussen ud af Tour de France og fyrede ham, men den 33-årige dansker mener, at han har krav på erstatning. Ikke mindst fordi han med en Tour-sejr efterfølgende havde mulighed for at tjene meget store penge.

»Der er selvfølgelig noget økonomi i det her, men mere kan jeg ikke sige,« fastslår Mads H. Frederiksen, som ikke forventer, at der bliver tale om en erstatningssag:

»Forhåbentlig kan vi løse det i fordragelighed.«

Advokat Karoly Nemeth er også på Rabobank-sagen, som lige nu har sat Michael Rasmussens karriere på standby, og ifølge Mads H. Frederiksen er der ingen aktuelle planer om at stille op i gadeløb som Tour de Charlottenlund i mandags, som er det eneste løb, Michael Rasmussen har deltaget i siden Touren.

Først når Rabobank-sagen er ude af verden, vil Michael Rasmussen efter planen finde et nyt hold, og det må fortsat gerne blive i denne sæson.

Tom Lund, formand for Danmarks Cykle Union, siger til Berlingske Tidende, at unionen i øjeblikket ikke ønsker at udtale sig mere om Michael Rasmussen og først vil gøre det igen, når den nu tidligere Rabobank-rytter selv melder noget ud.

Derfor vil Tom Lund heller ikke spekulere i, hvad der kommer til at ske, hvis Rabobank, som måske fangede Michael Rasmussen i at lyve om, hvor han havde opholdt sig, eksempelvis offentliggør nye belastende oplysninger om deres forhenværende stjerne:

»Så findes der regelsæt hos UCI (Den internationale cykel-union, red.) og WADA (Det internationale antidoping-agentur, red.), som vil tage sig af det.«

Michael Rasmussen lå til at vinde Touren, da han blev hevet ud, og i stedet for gik sejren til spanieren Alberto Contador, som både før og siden ligeledes har været mistænkt for brug af doping. For få dage siden valgte WADA at kigge nærmere på hans eventuelle forbindelse til den spanske læge Eufimiano Fuentes, som er hovedpersonen i dopingsagen Operation Puerto.

Alberto Contador og hans direktør på Discovery Channel, Johan Bruyneel, har tænkt sig at komme med en udtalelse på et pressemøde i Spanien i dag. Men man har meddelt, at Alberto Contador på mødet ikke svarer på spørgsmål fra journalister.