Michael Rasmussen kørte sig i gult

Danske Michael Rasmussen kan holde hviledag i gult, efter han søndag vandt en af de hårdeste bjergetaper i Tour de France. Bjergtrøjen er også hos danskeren.

I 2068 meters højde kunne danske Michael Rasmussen søndag strække armene i vejret og trække i sin første gule Tour de France-trøje. Efter et meget langt togt på ottende etape over tre kategori 1-bjerge i selskab med færre og færre ryttere, satte den 59 kilo lette dansker det afgørende angreb ind på sidste stigning og kørte ene mand op og hentede etapesejren hjem.

Lørdagens helt Linus Gerdemann i den gule trøje kunne ikke følge med feltet på det sidste bjerg, da jagten gik ind på Rasmussen, og dermed kunne danskeren krydre etapesejren og den prikkede bjergtrøje med det allerstørste: den gule førertrøje.

Nede i feltet kæmpede favoritterne til den samlede sejr om minutterne, hvor både CSC's Carlos Sastre og Fränk Schleck fik tilkæmpet sig vigtige sekunder i forhold til løbets store favorit, Alexandre Vinokourov. Iban Mayo kørte fra de øvrige favoritter, og kom ind på en anden plads efter Michael Rasmussen.

/ritzau/