Michael Phelps fortsætter guldhøsten i Rio

Amerikaneren Michael Phelps har vundet fire OL-guldmedaljer i Rio. Den seneste kom i medley natten til fredag.

Michael Phelps under en butterfly-konkurrence i Rio. Nu har han vundet fire guldmedaljer ved legene. Scanpix/Francois-xavier Marit Fold sammen
Læs mere

Svømmefænomenet Michael Phelps er ustoppelig, når han stiller op ved OL.

Natten til fredag dansk tid sørgede han endnu en gang for en stor triumf, da han vandt finalen i 200 meter individuel medley.

Han kom ind næsten to sekunder før nærmest konkurrent, Kosuke Hagino fra Japan. Shun Wang fra Kina blev nummer tre.

Halvvejs i løbet lå tre svømmere inden for en sølle hundrededel, og det var Phelps, som var i front.

En af de to nære forfølgere var landsmanden og indehaveren af verdensrekorden på distancen, Ryan Lochte, som flere havde forventet skulle kæmpe med om guldet, men han gik helt i stå til sidst og sluttede som nummer fem.

Med sejren har Phelps nu vundet fire guldmedaljer ved legene i Rio, og han har vundet 22 i alt i karrieren. Derudover har han to olympiske bronze- og sølvmedaljer. Det gør ham til den suverænt mest succesfulde atlet i OL-historien.

De tidligere Phelps-medaljer i Rio var i to holdkapper samt i 200 meter butterfly.

Lidt over en halv time efter medley-triumfen svømmede Phelps sig også videre til finalen i 100 meter butterfly. Det var dog blot i femtebedste tid, men Phelps svømmede sig heller ikke ud.

I et af løbene inden 200 meter medley-finalen var der mere amerikansk succes, da Ryan Murphy vandt guld i 200 meter rygsvømning.

/ritzau/