Michael Mørkøv vendte frustration til sublim kørsel

I fredagens lange jagt var par nummer 7 enormt stærke og tog en omgang på de to værste konkurrenter i løbet. Michael Mørkøv er nu optimistisk inden lørdagens lange program.

Par nummer 7 lignede banens stærkeste par ved andendagen af det københavnske 6-dagesløb. Torsdag kom parret ellers lidt vaklende fra start, men fredag blev der taget revanche, og parret er nu på omgangshøjde med både Jasper de Buyst/Marc Hester og Leif Lampater/Marcel Kalz. Pt., indtager de andenpladsen i løbet.

»Jeg var ikke så godt kørende i går, og det er frustrerende, når man kommer på hjemmebane og gerne vil gøre det godt, men i aften var det helt anderledes; jeg havde rigtig gode ben, og Alex kørte også sublimt. Jeg synes, at vi kan være rigtig godt tilfredse med udviklingen fra i går til i dag,« sagde Mørkøv til Feltet.dk.

Faktisk kørte parret så stærkt, at det bragte minder til dengang, parret var noget nær sit ypperste, og Mørkøv var da også enig i, at det var noget tid siden, at de sammen som par - begge ryttere - havde leveret på det niveau, de gjorde fredag aften i Ballerup.

»Jo, det synes jeg også. Vi kørte en rigtig god aften, og meget bedre end i Rotterdam for en måned siden. Alex har højnet niveauet, og jeg har fundet benene, så hvis vi fortsætter sådan, er jeg sikker på at vi kan være med til at køre om sejren i dette løb.«

Belgiske Jasper de Buyst fører dog stadig med makkeren Marc Hester, og belgieren ligner en, der virkelig vil gøre alt for at vinde i København. Han ligner også en mand, der ikke er bange for at tage teten, selvom Ballerup er stedet hvor par nummer 7 traditionelt bestemmer.

»Han er et stort talent. Han kører rigtig godt. Jeg har kørt mod ham flere gange, og han er en meget komplet rytter, som både er hurtig og udholden. Han satser meget på OL næste år i omnium, og han viser, at han har et højt niveau. Det er uden tvivl ham og Hester samt Lampater og Kalz vi skal holde mest øje med.«

Og netop Jasper de Buyst - og de andre toppar - kommer par nummer 7 til at kæmpe med lørdag. Det er en meget lang dag med to programmer, først BT's eftermiddagsprogram og siden et langt aftenprogram, hvor der traditionelt både er fantastisk stemning, fantastisk cykelløb og ikke mindst krig mellem topparrene.

»Lørdag skal vi køre, som vi har gjort i aften, så er jeg sikker på, at vi når langt. Vi har haft overskud og overblik og taget mange gode beslutninger. Hvis vi udvikler os på samme måde som fra i går til i dag resten af ugen, så bliver det rigtig godt,« afsluttede Michael Mørkøv med et smil, inden han vendte snuden mod hotellet.

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er 18 point efter Hester og de Buyst inden lørdagens program.