Michael Laudrup spår Højbjerg en fast plads hos Bayern

Læs mere
Fold sammen

Michael Laudrup har høje tanker om tidens største talent i dansk fodbold, Pierre Emile Højbjerg.

Det er ikke ofte, Danmark har en ung spiller på holdet i en af Europas helt store klubber. Vi havde det i 80'erne, da Michael Laudrup brød igennem i Juventus, og senest har Pierre Emile Højbjerg flirtet med stjernerne i Bayern München.

I dag er de begge videre. Laudrup er træner i Qatar, mens Højbjerg i sidste uge blev udlejet fra Bayern til Bundesliga-kollegerne Augsburg.

Det betyder dog ikke, at Højbjergs fremtid i München ser sort ud. Tværtimod. Allerede til sommer ventes det 19-årige stortalent tilbage i Bayern-trøjen. Måske i en hovedrolle. Skal man tro Michael Laudrup er Højbjerg i hvert fald fast mand i mesterklubbens startopstilling inden længe.

»Jeg har set ham på det danske landshold. Han er et stort talent og en spiller til fremtiden. Han er ung, men han er også stærk. Vi kommer til at høre mere til ham. Om to år ser vi ham i Bayerns start-ellever«, forudser Laudrup overfor det tyske medie Merkur-Online.

Laudrup mener, at Højbjerg har truffet det helt rigtige valg ved at forlade Bayern til fordel for en mindre klub i de kommende seks måneder. Det er fornuftig karrierehåndtering. Anderledes forholder han sig til norske Martin Ødegaard, der forventes snart at skrive under med Real Madrid i en endog meget ung alder..

»Det er skrækkeligt. Drengen er 16 år gammel. Højbjerg har gjort alt rigtigt. Han er taget til Augsburg for at spille og for at modnes. Modsat er jeg ikke sikker på, at Ødegaard tager den rigtige beslutning«, fastslår Laudrup og konstaterer, at han ville have sendt Ødegaard til Holland, hvis det havde været hans søn.

Michael Laudrup tog tidligere på ugen imod Højbjergs ejer, Bayern München, med et udvalgt hold fra Qatars liga. Laudrups hold tabte 1-4.