Mexicansk bokser afløser dopingdømt Joshua-udfordrer

Andy Ruiz Jr. bliver modstanderen, når Anthony Joshua i næste måned skal forsvare sine VM-bælter i sværvægt.

Anthony Joshua skulle have mødt Jarrell Miller i sin kommende VM-kamp, men får i stedet Andy Ruiz Jr. som modstander. Tolga Akmen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Det bliver mexicaneren Andy Ruiz Jr., der 1. juni skal forsøge at spolere bokseverdensmesteren Anthony Joshuas status som ubesejret.

Ruiz træder ind i stedet for Jarrell Miller, der oprindelig var udpeget som modstander, men som måtte trække sig efter at have afleveret en positiv dopingprøve.

29-årige Ruiz var i ringen så sent som for ti dage siden, hvor han stoppede Alexander Dimitrenko i femte omgang.

I alt har han bokset 33 kampe og er noteret for 32 sejre, heraf 21 på knockout.

Karrierens hidtil eneste nederlag kom i december 2016 i en VM-kamp mod Joseph Parker.

Nu får han en ny chance for at blive Mexicos første verdensmester i sværvægt, når han møder Joshua i Madison Square Garden i New York. Joshua sidder lige nu på VM-bælterne i de tre store bokseforbund WBA, IBF og WBO.

- Samme stil, stor og stærk, har et stort slagrepertoire, og det kommer stadig til at foregå 1. juni i Madison Square Garden, siger Anthony Joshua ifølge nyhedsbureauet AP om den nyudnævnte udfordrer.

- Det er det næstbedste, vi kan få. Hvem er der ellers? Hvis nogen kan nævne en, der er bedre, er jeg lutter ører, lyder det fra briten, der har vundet alle sine 22 kampe som professionel.

/ritzau/