Mestrene headet omkuld i Farum

FC København, det forsvarende mesterhold, tabte for en sjælden gangs skyld i SAS Ligaen. FCNs Farran sørgede - i overtiden - for premiererundens største overraskelse.

FC Nordsjælland har hentet Issey Nakajima-Farren i Vejle op til denne sæson, og det ser ud til at være en god investering. Han brugte i hvert fald hovedet på den helt rigtige måde, da han i går i overtiden sikrede FCN den første Superligasejr over FC København nogensinde. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Syv en halv uge efter løverne hævede mesterskabstrofæet i strakte arme i Vejle, ruller SAS Liga-bolden igen. Eller rettere og mere præcist. 2007-2008-sæsonen spillede sig fra start i går, hvor blandt andet Ståle Solbakkens udvalgte kæmpede mod FC Nordsjælland.

I skyggen af Tour de France, under aftensolen, i Farum Park, med et slutfacit, der står i skarp kontrast til magtdemonstrationen, FC København leverede sidste efterår og i foråret.

For FC København tabte for første gang nogensinde i SAS Liga-sammenhæng til FC Nordsjælland på grund af Issey Nakajima-Farrans flotte 1-0-hovedstødsmål i overtiden.

En scoring, et nederlag, en bitter pille, FC København-målmand, Jesper Christiansen, havde svært ved at sluge.

»Vi regnede med at vinde, og det bar hen mod en sejr. Men i vores iver efter tre point, gik det galt,« sagde landsholdsreserven kort efter den hektiske afslutning, hvor Christiansen himself afsluttede lige på overliggeren og modtog en advarsel for brok.

»Jeg løb med frem i feltet for at udligne, men det lykkedes ikke,« supplerede målmanden på ganske rigtig vis.

Selve starten på kampen var i lighed med slutfasen tilnærmelsesvis fortræffelig. Begge hold virkede motiverede, sultne og pointhungrende efter den korte sommerpause. Og ikke nok med det. Kombinationerne flød derudad i okay tempo på Farum Parks knaldgrønne og flotte græsplæne, om end de store chancer glimrede ved deres fravær. Specielt FC Nordsjællands unge garde ikke mindst nytilkomne Bo Storm på wingpladsen kælede kærligt for bolden med finurlige træk og fremadrettede aktioner.

FC Københavnerne viste altså ikke just fra første dommerfløjt, at de er forsvarende danmarksmestre. Thi den afgørende speed og koncentrationen svigtede i takt med kampurets kamp hen mod pausen.

Rasmus Würtz, der er tiltænkt at overtage Tobias Linderoths altdominerende rolle på den centrale midtbane, sløsede i afleveringsøjeblikke, mens Ailton Almeida tilsyneladende stadig hænger i bremsen på grund af manglende »her-kommer-jeg-attitude« og målscorerselvtillid.

FC Nordsjælland kunne nu ej heller skjule enkelte blottelser nemlig placeringsvanskelighederne i forsvaret, hvor Daniel Jensen og Kris Stadsgaard dannede en urutineret midterakse. Sidstnævnte var af flere omgange lidt heldig med ikke at blive præsenteret for dobbelt gult kort af dommer Henning Jensen.

End ikke den tidligere FC Nordsjælland-spiller Morten Nordstrand, som for et antal millioner kroner forvandledes til løveangriber for ikke lang tid siden, fandt melodien.

Hvorimod kollega Michael Silberbauer headede første halvlegs bedste chance på overliggeren i det 33. minut bolden hjulpet på vej af nærved altid forrygende Kim Christensen i FCN-målet.

Netop førnævnte Morten Nordstrand blev offer for løvetræner Ståle Solbakkens første taktiske disposition, da begivenhederne atter spillede sin gang i anden halvleg.

På banen kom i stedet svenske Marcus Allbäck til FCK-tilhængernes store begejstring.

I samme kontekst kan det nævnes, at i alt 9.045 tilskuere overværede SAS Liga-premierekampen i det nordsjællandske, et opgør mellem rødblusede opkomlinge og de sorte københavnere, som egentlig satte sig tungt på magten til sidst.

Uagtet det ekstra gear FCK langt om længe fandt frem, mangler der endnu lidt og meget i bestræbelsen på at ramme formen, som sidste år sendte Fodbolddanmark i drømmeland samt Don Ø og Co. i Champions League. Ikke mindst evnen til at holde en ellers total anonym FCN-spiller fra målfadet.

Farrans bageste holdkammerat, målmand Kim Christensen, smilte i øvrigt stort ude foran omklædningsrummet.

»Det var de små marginaler, der afgjorde kampen. Heldigvis tippede tingene til vores fordel. Vi spillede en fin kamp, selvom vi i perioder blev presset tilbage på banen. Men der skal jo held til for at kunne slå FCK,« sagde Kim Christensen.