Mesterskab kan forgylde Laudrup

En stor bonus og en lønforhøjelse, hvis Michael Laudrup ønsker det. Det er ikke nogen dum ting at vinde mesterskabet i Qatar.

Søndag aften vandt Michael Laudrup sit første mesterskab i 10 år, da han førte Qatar-klubben Lekhwiya til den nationale titel. Titlen er et symbol på Laudrups store sportslige succes i ørkenstaten. Men for ’Mister<saxo:ch value="226 128 153"/> himself fører den også til økonomisk optur.

Michael Laudrup kan således se frem til en klækkelig bonus i millionstørrelsen. Hvor stor bonussen bliver, afhænger af, hvordan det går i de to pokalturneringer, som Laudrup og klubben fra hovedstaden Doha fortsat deltager i – samt graden af succes i den asiatiske udgave af Champions League. Men sikkert er det, at bonussen kommer.

»Når sæsonen er slut, sætter klubledelsen sig sammen og beslutter, i hvor høj grad Michael Laudrup skal honoreres for sin succes,« siger pressechef i Lekhwiya, Saleh Moussa, til BT.

Bonussen for mesterskabet og eventuelle øvrige titler er dog ikke det eneste sted, Michael Laudrups sportslige succes giver økonomisk afkast. Den tidligere storspiller – der er favorit til at overtage Morten Olsens landstrænerjob – står foran forhandlinger med Lekhwiya om en ny kontrakt. Og netop disse forhandlinger kan blive meget interessante.

Ifølge BTs oplysninger gør Laudrups sejr i mesterskabskampen således, at ledelsen i Lekhwiya er klar til at tilbyde danskeren en stor lønforhøjelse. I dag tjener Laudrup i omegnen af 26 mio. kr. årligt, men det beløb vil få et væsentligt spark opad, hvis Laudrup vælger at underskrive en ny aftale.

Nøgleordet her er imidlertid ’hvis<saxo:ch value="226 128 153"/>. For først om en måneds tid beslutter Laudrup, om han ønsker at blive i Lekhwiya, også efter hans nuværende kontrakt udløber til sommer.

»På grund af et meget intenst forårsprogram besluttede jeg allerede i midten af februar, at jeg først ønsker at tale fremtid efter sæsonen. Dette kræver 100 procent koncentration af alle. Det gælder naturligvis også undertegnede, og derfor skal der ikke være andre ting, der forstyrrer som for eksempel kontraktforhandlinger. Så jeg tager ikke en beslutning før midt/slut maj,« skrev Michael Laudrup i sidste uge i en e-mail til BT.

Ledelsen i Lekhwiya vil dog prøve at overtale danskeren. Og de har mange millioner gyldne argumenter til rådighed.