Mestermøde i Køln

Vinderne fra de seneste tre verdensmesterskaber er landet i samme halvdel ved VM, og det venter nogle gigantopgør i Køln.

Det er virkelig giganternes møde, der finder sted i Køln på tirsdag ved håndbold-VM. Resultaterne i mellemrunden formede sig således, at de absolut største favoritter røg i samme halvdel, og derfor venter der nogle gevaldige brag i kvartfinalen. Her skal verdensmestrene fra 2003 og de forsvarende olympiske mestre fra Kroatien spille kvartfinale mod Frankrig, der er verdensmestre fra 2001 og forsvarende europamestre. Den anden kvartfinale i den halvdel bliver en dyst mellem Spaniens forsvarende verdensmestre og værtsnationen Tyskland, der i øjeblikket viser forrygende form.

Dermed er de fire formodet stærkeste nationer landet i samme halvdel. Anderledes fornuftigt ser det altså ud for Danmark, der møder Island i kvartfinalen i Hamburg. Og skulle det ende med dansk sejr i den kamp, så hedder modstanderen i semifinalen Polen eller Rusland - igen to hold, som de seneste år ikke har kunnet fremvise de samme topresultater som de fire kæmper i Køln.

/ritzau/