Messi skurk og helt i hadsk topkamp

Lionel Messi flyver ind i Atletico Madrid keeper Miguel Angel Moya. Messi både scorede og begik straffespark i 3-1-sejren over Atletico Madrid.
Læs mere
Fold sammen

På de indre linjer hersker uroen i den catalanske storklub. Historierne om iskold luft mellem cheftræner Louis Enrique og superstjernen Lionel Messi har kastet en skygge over klubben, der i mandags fyrede sportsdirektør Andoni Zubizaretta. Så meget desto mere opløftende var søndagens præstation i 3-1-sejren over mestrene Atletico Madrid. Med Lionel Messi i hovedrollen.

Særligt før pausen flød Barcelona-spillet, der vel nok var det bedste, holdet har præsteret i denne sæson. Den offensive stjernetrio bestående af Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi skabte skræk og rædsel i Atletico-defensiven, der var på hælene. Neymar gjorde det til 1-0 på forabejde af Suarez, inden uruguayeneren selv kom på tavlen efter flot forabejde af Messi. På det tidspunkt var det svært at se, hvordan Atletico Madrid skulle komme tilbage i kampen.

Men med træner Diego Simeone på sidelinjen skal man aldrig afskrive madrilenerne, der fik hjælp fra højst uventet fod. 12 minutter efter pausen begik Lionel Messi sit første straffespark nogensinde i La Liga. Et tyndt et af slagsen, men nok til, at Mario Mandzukic kunne bringe spændingen tilbage. Derfra fornemmede man, at at usikkerheden bredte sig hos Barcelona-spillerne, der var pisket til en sejr for at holde snor i Real Madrid. Flowet forsvandt, og i stedet udviklede kampen sig til en hadsk affære med verbale og fysiske kampe mellem spillerne.

Kort efter en af disse utallige kontroverser dukkede Lionel Messi op og afgjorde kampen. Lidt tilfældigt dumpede bolden ned for fødderne af argentineren i det lille felt, og så kunne Lionel Messi juble over at blive matchvinder. Barcelona er nu kun et enkelt point efter Real Madrid, der topper tabellen.

Måske kan Messi juble igen mandag aften, når Ballon d'Or uddeles som det synlige bevis på, hvem der var verdens bedste fodboldspiller i 2014.