Messi sår tvivl om Barcelona-fremtid

Lionel Messi med kæresten Antonella Roccuzzo til FIFAs Ballon d'Or-uddeling Fold sammen
Læs mere

Midt i al virakken omkring Ballon d'Or åbnede Lionel Messi mandag aften højst overraskende op for et muligt Barcelona-exit. Mindre end et døgn efter, han havde afvist alle spekulationer om et klubskifte.

Adspurgt hvorledes han en dag kan se sig selv spille i en anden klub kom Lionel Messi, der har en fortid som ungdomsspiller i argentinske Newell's Old Boys, med en udmelding, som får rygterne om et exit til at blusse op igen.

»Jeg er ikke sikker på, om jeg vil tage tilbage til Newell’s Old Boys en dag. Jeg er ikke sikker på, hvor jeg vil være næste år. Jeg har altid sagt, at jeg vil slutte karrieren i Barcelona, men som Cristiano sagde. Kun Gud kender fremtiden. Tingene kan skifte over natten i fodbold«

Lionel Messis fremtid har den seneste uge være genstand for hidsig debat, efter han forrige mandag begyndte at følge den engelske topklub Chelsea på det sociale medie Instagram. Det fik medieverdenen til at eksplodere i historier om, at argentineren kunne være på vej til London-klubben. Samtidig meldes Barca-stjernen på kant med catalanernes cheftræner Luis Enrique i en tid, hvor uroen hober sig op i FC Barcelona. Forleden blev sportsdirektør Andoni Zubizaretta fyret. Det skete godt en uge efter, at klubbens transferforbud blev stadfæstet.

Efter FC Barcelona søndag aften vandt 3-1 over Atletico Madrid lignede det ellers, at Messi havde aflivet alle rygter om et kommende exit.

»Jeg forlanger ikke noget for at blive, for jeg har ingen intentioner om at tage nogen steder hen. Jeg har hørt historier om Chelsea og City, men det er løgn.

 

Men allerede mindre end et døgn senere fik piben altså en helt anden lyd.

Hos den velansete britiske avis The Guardian gætter man nu på, at Manchester United kan kaste sig ind i jagten på Messi, der har en frikøbsklausul på svimlende 1,86 milliarder kroner.

Uniteds ti-årige trøjesponsorat med Adidas til en værdi af over syv milliarder kroner træder i kraft ved starten af næste sæson og gider klubben et stort økonomisk råderum.