Messi risikerer fængsel i skatte-sag

Lionel Messi skal igen møde i retten i den sag om skattesnyd for 30 millioner kroner, der kører mod ham og faderen, Jorge Messi. I følge den offentlige anklager risikerer 22 måneders fængsel. Her ses han, da han i 2013 mødte op i retten i Gava nær Barcelona i selvsamme sag. Fold sammen
Læs mere

Den argentinske verdensstjerne Lionel Messi skal alligevel møde op i retten som tiltalt i den verserende sag om skatte-undragelse i millionklassen. En dommer har torsdag besluttet, at FC Barcelona-spilleren ikke slipper.

Dermed risikerer Lionel Messi 22 måneders fængsel i den sag om skatteundragelse, som har kørt mod ham og hans far, Jorge Messi, igennem to år. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den offentlige anklager i sagen havde ellers for nylig opfordret til, at alle anklager mod Lionel Messi skulle droppes og kun omhandle Jorge Messi. Men det mener dommeren altså ikke.

»Der er tegn på, at begge parter har været indblandet i sagen,« lyder det fra dommeren ifølge AFP.

Sagen omhandler skatteundragelse i omegnen af 30,5 millioner kroner i forbindelse med en række sponsoraftaler i perioden 2007-2009.

Der har været i sagen hersket tvivl om Lionel Messi personligt har et ansvar i sagen, da det er hans familie, der har taget sig af argentinerens kommercielle rettigheder. Jorge Messi har offentligt påtaget sig ansvaret for sagen.

Angriberen vidnede i retten i 2013, og allerede her mente den offentligt anklager, at Lionel Messi ikke var vidende om skattesnyd. Den offentlige anklager mente, at Jorgi Messi bør have en straf på 18 måneders fængsel og en stor bøde.

Men nu kræver den offentlige anklager altså, at både Jorge Messi og Lionel Messi møder op i retten.