Messi er tvivlsom til Argentinas åbningskamp i USA

Lionel Messi når muligvis ikke at blive sin rygskade kvit inden Argentinas kamp på Chile i Copa America.

Argentinas Lionel Messi måtte forlade banen med en rygskade mod Honduras (arkivfoto). Reuters/Damir Sagolj
Læs mere
Fold sammen

Santa Clara. Argentina er udråbt som favorit til at vinde Copa America for første gang siden 1993, men det er tvivlsomt, om holdets største stjerne er i stand til at spille holdets åbningskamp i turneringen natten til tirsdag dansk tid.

En skade gør Lionel Messi stærkt tvivlsom til opgøret mod den forsvarende mester Chile - en kopi af finalen fra sidste år.

Messi pådrog sig en rygskade for en uge siden i en testkamp mod Honduras, hvor han blev skiftet ud og kørt på hospitalet.

Messi skal testes, inden det kan afgøres, om han er klar til at spille, siger Argentinas landstræner, Gerardo Martino, søndag.

- Vi er nødt til at afvente træningen, og først da kan vi afgøre hans situation, siger træneren.

- Vi vil først lytte til lægen, der har den vigtigste stemme. Derefter vil vi lytte til Messi, der har den næstvigtigste stemme. Derefter vil jeg sige min mening. Føler han sig ikke klar, skal han ikke spille, tilføjer Martino.

Lionel Messi har haft en noget særpræget optakt til turneringen, i det han torsdag var i retten i Barcelona for at afgive vidneforklaring i sagen om skatteunddragelse, hvor han sammen med sin far er anklaget.

Derfor sluttede han sig først fredag til holdkammeraterne i USA, hvor turneringen afholdes.

/ritzau/AFP