Mercedes efter ny kollision: Vi ligner en flok idioter

Lewis Hamilton og Nico Rosberg får Mercedes til at ligne en flok idioter efter ny kollision, mener holdchefen.

Med en dramatisk overhaling af holdkammeraten Nico Rosberg på sidste omgang endte Lewis Hamilton med at tage sejren søndag i Østrig. Scanpix/Andrej Isakovic Fold sammen
Læs mere

Spielberg. De to Mercedes-holdkammerater, Lewis Hamilton og Nico Rosberg, fortsætter rivaliseringen i Formel 1.

Men ifølge Mercedes-chef Toto Wolff har det taget overhånd, efter at de to holdkammerater søndag kolliderede på sidste omgang i Østrig i en direkte duel om sejren, som gik til Hamilton.

Det er anden gang i år, at Mercedes-stjernerne ramler ind i hinanden. For to måneder siden gik det galt i Barcelona.

- Biler, der kolliderer, føles som et deja-vu for os, og det er ikke noget, vi er glade for.

- Vi ligner en flok idioter, og det er mangel på respekt for 1500 mennesker (på Mercedes-fabrikken, red.), som arbejder hårdt for at gøre bilerne klar, og derfor må det høre op nu, siger Toto Wolff til AFP.

Udgangen på søndagens kollision i Østrig kan blive, at de to Mercedes-kørere får forbud mod at presse hinanden så hårdt i fremtiden.

- Det lader ikke til, at snak bringer os videre, så nu må vi tænke på mulige løsninger og måske i sidste ende implementere de meget upopulære team-ordrer.

- De er på bordet nu. Vi bliver nødt til at diskutere det, for det er måske den eneste måde, vi kan håndtere denne situation på, forklarer Wolff.

Allerhelst vil Mercedes-chefen have, at de to kørere kan kæmpe mod hinanden.

- Jeg hader personligt team-ordrer. Vi skylder fansene at lade dem køre ræs, men hvis det hver gang ender med kollisioner, så er det ikke noget, som vi ønsker, siger han.

Skylden for søndagens kollision placerer Mercedes-holdet i første omgang hos Rosberg, der i et sving forsøgte at skærme af for Hamilton.

Det lykkedes Hamilton at klemme sig forbi og nappe sejren, mens Rosbergs frontvinge knækkede af og satte sig fast under bilen. Det sænkede tempoet så meget, at tyskeren endte helt nede på fjerdepladsen.

Mercedes-formand Niki Lauda fortæller, at Rosberg havde store problemer med sine bremser til sidst.

- Nico havde et problem med sine bremser, da han kom ind i det sving. Derfor kørte han lidt for langt ud i det.

- Lewis blev skubbet ud, men så ramte de hinanden bagefter. Det forstod jeg ikke noget af.

- Første del kan tilskrives bremserne, men jeg vurderer, at det er Nicos fejl, at de ramte hinanden. Men jeg må se på situationen igen, siger Lauda.

Med sejren haler Lewis Hamilton ind på holdkammeraten Rosberg i VM-stillingen, som tyskeren topper med 153 point mod britens 142.

Kevin Magnussen (Renault) sluttede på 14.-pladsen i Østrig.

/ritzau/