Mensah nedtoner vaccines betydning: Gør mig ikke mere tryg

En coronavaccine vil ikke gøre Mads Mensah Larsen mere tryg ved at tage til OL i Tokyo.

Mads Mensah Larsen (tv.), der onsdag var med til at slå Schweiz, har ikke travlt med at blive vaccineret. Ennio Leanza/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark opfordrer danske politikere og myndigheder til at sende atleter frem i køen til at blive vaccineret mod coronavirus.

Det skal ske inden sommerens OL, så udøverne spares for unødigt stress, og så de ikke risikerer at blive smittet, da det kan få store konsekvenser for deres konkurrencer.

Men håndboldlandsholdets Mads Mensah Larsen vil ikke føle sig mere tryg ved at tage til Japan med en vaccine i kroppen. Det siger han til Ekstra Bladet.

»Nej, overhovedet ikke. Det har ikke noget at sige, i forhold til om jeg føler mig tryg ved at tage afsted,« siger han til avisen.

Mens nogle sportsfolk, heriblandt badmintonspilleren Viktor Axelsen, håber at blive vaccineret inden afrejse, er Mensah mere tilbageholdende.

»Det haster ikke for mig at blive vaccineret, så det er ikke noget, jeg bruger specielt meget energi på at tænke over,« siger den 29-årige Flensburg-Handewitt-spiller.

Regeringen har indtil nu afvist at lade de danske atleter rykke frem i køen og blive vaccineret mod coronavirus i god tid før sommerlegene.

Alle - også OL-atleterne - må vente på, at det bliver deres tur i den rækkefølge, som sundhedsmyndighederne har defineret, lyder det.

I andre lande har myndighederne og politikere valgt at prioritere atleterne særligt. Blandt andet i Holland, hvor atleterne er garanteret en coronavaccine inden sommerlegene.

Det tilbud tøver Team Esbjerg-stjernen Estavana Polman dog med at tage imod. Lige nu har hun travlt med at komme sig, efter at hun paradoksalt nok har været syg med covid-19.

»Vi kan vælge, om vi vil have den eller ej,« siger den hollandske håndboldspiller til Ritzau.

»Jeg har noget tid til at tænke over det. Jeg ved det ikke endnu. Selvfølgelig er det en god mulighed. Men lige nu ved jeg det ikke.«

Ligesom Polman har Mensah været ramt af coronavirus. Han var en af de første danske atleter, der blev registreret smittet i marts 2020.

Efter en landsholdssamling for nylig blev Hans Lindberg, Lasse Møller, Jacob Holm og Henrik Møllgaard konstateret smittet med coronavirus.

/ritzau/