Medie: Sharapova får ikke wildcard til French Open

Maria Sharapova spiller onsdag sin første kamp i mere end et år. Men vejen til grand slam bliver lang.

Maria Sharapova fyldte 30 år i sidste uge. Hun har ikke været i konkurrence i 15 måneder som følge af sin dopingdom. Reuters/Toby Melville Fold sammen
Læs mere

Mens den dopingdømte tennisspiller Maria Sharapova har fået wildcards til turneringer i Stuttgart, Rom og Madrid, så vil arrangørerne af grand slam-turneringen French Open ikke give Maria Sharapova et wildcard til turneringen i Paris.

Det skriver The Telegraph.

Derimod kan Sharapova få et wildcard til at deltage i kvalifikationen til French Open.

Dermed vil Sharapova skulle vinde tre kvalifikationskampe inden turneringen, skriver avisen.

Når Maria Sharapova onsdag går på banen for første gang i 15 måneder som følge af sin dopingkarantæne, så er det med et wildcard i tennistasken.

Det har været massivt omtalt og kritiseret i tennisverdenen de seneste måneder, at Sharapova får lov at stille op til turneringen i Stuttgart. Turneringen starter, to dage før hendes dopingkarantæne udløber.

I sin første kamp står hun over for italienske Roberta Vinci, der ikke bryder sig om, at Sharapova har fået lov at deltage i turneringer på bekostning af andre topspillere.

- Hun er en stor spiller, jeg har intet imod hende. Hun har begået sine fejl, helt sikkert. Hun kan komme tilbage og spille, men det skal være uden wildcards. Jeg ved, at Sharapova er meget vigtig for WTA, for tennis, siger Vinci.

Også til turneringen i Rom og Madrid er der blevet givet wildcards til den russiske tennisdronning.

- Min personlige mening er, at jeg ikke er enige i de wildcards, hverken i Rom eller andre turneringer, siger Vinci til nyhedsbureauet Reuters.

Chefen for det franske tennisforbund, Bernard Giudicelli, mødtes med Sharapova i sidste måned i Los Angeles.

- Vi bliver nødt til at tænke dette igennem. Det her vedrører et alvorligt emne som doping, siger han til avisen.

Der kommer en officiel fransk udmelding om tre uger.

Én af de skarpeste kritikere af Sharapovas wildcard-comeback er danske Caroline Wozniacki.

- Det er respektløst over for de andre spillere og WTA. Alle fortjener en ny chance, men dopingdømte spillere bør kæmpe sig tilbage fra bunden, da det er forskelligt fra spillere, der har været ude med skader, har Wozniacki sagt.

 

/ritzau/