Medie: Ronaldo købte sig ud af voldtægtsanklager

Ifølge Der Spiegel betalte Cristiano Ronaldo 375.000 dollar i et forlig, efter han blev anmeldt for voldtægt.

Arkivfoto. Ifølge Der Spiegel betalte Cristiano Ronaldo 375.000 dollar i et forlig, efter han blev anmeldt for voldtægt. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAVIER SORIANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en skandalesag kan være under opsejling i forbindelse med Football Leaks, som gennem de seneste måneder har stået for omfattende afsløringer i international fodbold.

Fredag aften skriver det tyske magasin Der Spiegel, at den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo i 2010 indgik et forlig, efter han var blevet anmeldt for voldtægt.

Ronaldo skulle ifølge magasinet have betalt 375.000 dollar svarende til 2,6 millioner kroner til kvinden, der anklagede ham for voldtægten.

Den skulle være fundet sted på et hotelværelse i Las Vegas i juni 2009. For at undgå en retssag skulle Ronaldo have betalt summen i et forlig.

Kvinden, der var i midten af 20'erne, skulle derefter droppe anklagerne og tie om dem.

Ronaldos advokat Johannes Kreile afviser anklagerne.

- Anklagerne er fejlagtige og må forkastes, lyder Kreiles svar ifølge nyhedsbureauet NTB.

Ifølge Der Spiegel var det en anden advokat, portugiseren Carlos Osório de Castro, der underskrev forliget på vegne af fodboldstjernen. Han ønsker af princip ikke at udtale sig om sagen.

Ronaldo var 24 år i sommeren 2009. Netop den sommer skiftede han fra Manchester United til Real Madrid.

Superstjernens navn har tidligere været nævnt i forbindelse med Football Leaks.

I december kom det frem, at fodboldspilleren angiveligt havde skjult næsten en milliard kroner i skattely på De Britiske Jomfruøer.

Ronaldo afviste anklagerne og fremlagde dokumenter for at bevise sin uskyld.

Football Leaks er en whistleblowerplatform, der har overdraget 18,6 millioner hemmelige kontrakter, mails, regneark og fakturaer til det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Herefter er materialet blevet delt og undersøgt i samarbejde med 11 andre medier i netværket European Investigate Collaborations, herunder den danske avis Politiken.

/ritzau/