Medie: FIFA overvejer at flytte skandale-VM

Det var daværende FIFA-boss Joseph Blatter, som kunne annoucere Qatars VM-sejr tilbage i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: WALTER BIERI

Fodbold-VM i 2022. I ørkenstaten Qatar. I december...

Det er skrækscenariet, som blev en realitet, da FIFA besluttede, at verdensmesterskaberne i verdens største sportsgren skulle finde sted midt i en ørken – højst sandsynligt i julemåneden - i 2022.

Nu afslører det tyske medie Focus Online, at verdensfodboldforbundet FIFA måske trækker deres kontroversielle beslutning fra 2010 tilbage.

Det tyske medie henviser i sin artikel til informationer fra den saudiske idrætsminister, Turki Al-Sheikh. Han oplyser, at to VM-alternativer fundet - England og USA - og det vil blive besluttet i sensommeren i år, hvorvidt et af de to alternativer skal i spil i stedet for Qatar som VM-værtsnation i 2022.

Årsagen til denne vilde kovending skulle være den skarpe kritik, der har været rettet mod det opsigtsvækkende valg af Qatar som VM-vært. Særligt afstemningsprocessen har kastet kritik og korruptionsanklager af sig.

En FIFA-rapport og afsløringer i den store tyske avis Bild har vist, at der er sket mistænkelige ting, som har været med til at stemme VM til Qatar – herunder ulovlige betalinger til flere FIFA-bosser.

Ifølge Focus Online spiller den diplomatiske krise mellem Qatar og Saudi-Arabien også ind. En krise, som også De Forenede Arabiske Emirater og Egypten har kastet sig ind i.

Ifølge mediets oplysninger, så er det sandsynligt, at det i september besluttes, at VM i Qatar skal droppes, og det i stedet skal tildeles enten England eller USA.

Det er ikke kun VM i Qatar, der har kastet FIFA ud i en pressestorm. Også valget af Rusland som værtsnation til sommer har skabt negative overskrifter.

Det har fået FIFA til at ændre afstemningsprocedure. Fremover er det ikke kun de 24 lande i den såkaldte eksekutivkomite, der skal beslutte, hvor VM skal afholdes, men samtlige 211 medlemslande.

I december 2017 erkendte FIFA-præsident Gianni Infantino, at alt nok ikke var foregået efter bogen i forbindelse med tildelingen af VM i 2018 og 2022.

”Desværre er der en dårlig fortid, men vi er nødt til at lære og til at se fremad nu . Vi organiserer i Rusland det bedste VM nogensinde, og så vi organiserer i 2022 i Qatar det bedste VM nogensinde," sagde den schweiziske FIFA-boss.

Gianni Infantino klar til møde med Vladimir Putin, som har hjulpet med at skaffe VM til Rusland til sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKHAIL KLIMENTIEV.