Medie: Astana får lov at beholde sin WorldTour-licens

Jakob Fuglsang har god grund til at smile, hvis det passer, at holdet får lov at beholde sin Worldtour-licens. Fold sammen
Læs mere

Ifølge Cyclingnews degraderer den internationale cykelunion (UCI) ikke Astana til kontinentalniveau, som hollandske De Telegraaf ellers tidligere har rapporteret. Begge parter bekræfter ifølge cykelmediet i nær fremtid.

Er Cyclingnews' oplysninger korrekte, behøver Jakob Fuglsang ikke frygte for at misse Tour de France eller andre grand tours, for med WorldTour-licensen må Astana fortsat hjule med i de helt store etapeløb. Samtidig vil Vincenzo Nibali få muligheden for at forsvare sin titel i Touren fra 2014.

UCI vil dog fremadrettet holde et skærpet tilsyn med Astana, lyder det ifølge Cyclingnews.

Astana var sidste år involveret i flere dopingsager, og det er på den baggrund, at UCI gennem længere tid har overvejet at fratage cykelholdet sin WorldTour-licens og dermed degradere det til kontinentalniveau.

I december fik det kasakhiske hold en midlertidlig WorldTour-licens. To måneder senere indstillede UCI sin egen licenskommission til at fratage licensen, men cykelunionen kan være kommet på andre tanker siden.

Jakob Fuglsang har for nylig udtalt, at det formentlig vil medføre et sagsanlæg fra rytternes side, hvis UCI napper WorldTour-licensen fra holdet. Astana har officielt meldt ud, at en negativ dom fra cykelunionen vil blive anket til den internationale sportsdomstol, CAS.

Hvis dommen bliver anket, kan Jakob Fuglsang og co. køre videre, indtil domstolen har afsagt en endelig dom.