McQuaid sår tvivl om Jaksches troværdighed

Jörg Jaksche fik ifølge flere medier 100.000 euro for sit afslørende dopinginterview. Og pengene skader troværdigheden, mener UCI's præsident, Pat McQuaid.

Kan man stole på ordene fra en mand, der har fået penge for at snakke? Præsident Pat McQuaid fra Den Internationale Cykelunion (UCI) sår kraftig tvivl om troværdigheden hos tyskeren Jörg Jaksche, der har udtalt sig om fortidens dopingmisbrug og -syndere i et interview med det tyske magasin Der Spiegel. Ifølge flere medier har Jaksche taget sig godt betalt for interviewet.

- Når man hører - hvad jeg er blevet fortalt - at han har fået 100.000 euro for historien, så fjerner det en vis del af objektiviteten fra historien og fra alt det, han siger. For man er nødt til at huske på: Hvad er troværdigheden i det, han siger? Han er en person, som er i slutningen af sin karriere. Han indser, at hans karriere er slut, og så har han et sidste skud i bøssen til at tjene nogle penge, siger Pat McQuaid til Ritzau.

UCI sendte tirsdag et brev til Jörg Jaksche, hvor unionen indbyder ham til en samtale om de forskellige forhold fra fortiden, som han afslører i et interview med Der Spiegel. Her påstår Jaksche blandt andet, at Team CSC-holdejer Bjarne Riis kendte til tyskerens misbrug, da han var ansat hos Riis i 2004.

/ritzau/