McQuaid: Rasmussen-sejr et problem for Tour'en

UCI-præsidenten Pat McQuaid mener, at en Tour de France-sejr til Michael Rasmussen vil sætte løbets troværdighed til debat.

Michael Rasmussen ser ud til at være på vej mod den samlede sejr i Tour de France. Og det kan blive et problem for løbet, mener Pat McQuaid, præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI).

- Hvis Michael Rasmussen vinder Tour de France, stiller det et meget stort spørgsmål ved Tour'ens troværdighed, siger Pat McQuaid til Ekstra Bladet.

Den danske rytters fire advarsler - to fra Anti Doping Danmark og to fra UCI - har givet genlyd i den internationale presse, men eftersom der skal falde tre advarsler fra samme instans, før en dopingsag kan indledes, er Michael Rasmussen i sin gode ret til at køre med i Tour de France.

- Lad mig slå fast, at Michael Rasmussen ikke har brudt nogen regler. Derfor kan han køre Tour'en. Det er ikke specielt storslået, men en del af dette postyr er også skabt af medierne - i særdeleshed de danske medier. Og vi agerer ikke ud fra rygter i medierne, siger Pat McQuaid. /ritzau/